İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Batı’dan uyarı: Türkiye NATO’ya güvenip Rusya’yı kışkırtmasın

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye’nin Rusya’yı askeri bir gerginliğe kışkırtması halinde NATO’nun desteğine güvenmemesi gerektiğini söyledi… NATO Anlaşması’nın 5. maddesine de atıf yapan Asselborn, bu maddenin ‘İttifak’a üye bir ülkenin tartışmasız şekilde saldırıya uğraması’ halinde geçerli olacağının altını çizdi. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, Suriye hava sahasındaki Su-24 tipi Rus savaş uçağının sınır ihlali yaptığı iddiasıyla düşürülmesinin ardından bozulmuştu.

***

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye’nin Rusya’yı askeri bir gerginliğe kışkırtması halinde NATO’nun desteğine güvenmemesi gerektiğini söyledi.

Der Spiegel’e konuşan Asselborn, “NATO, Türkiye ile Rusya arasındaki son gerilim nedeniyle, Rusya ile askeri bir gerginliğin içine çekilmesine izin vermemeli” dedi.

‘ÜYE ÜLKELERE DESTEK ŞARTSIZ DEĞİL’

NATO Anlaşması’nın 5. maddesine de atıf yapan Asselborn, bu maddenin ‘İttifak’a üye bir ülkenin tartışmasız şekilde saldırıya uğraması’ halinde geçerli olacağının altını çizdi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, Suriye hava sahasındaki Su-24 tipi Rus savaş uçağının sınır ihlail yaptığı iddiasıyla düşürülmesinin ardından bozulmuştu. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Türkiye’ye yönelik bir dizi ekonomik yaptırım kararı alırken, Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaşananlarla ilgili olarak “Sırtımızdan bıçaklandık” demişti.

Yorumlar kapatıldı.