İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Kirill: Rusya Ve Amerika Birleşik Devletleri İkili İlişkileri Geliştirmeli

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, dünya güçleri arasında yeni bir çatışma çıkmasının ne pahasına olursa olsun engellenmesi gerektiğini söyledi. RT’nin sorularını yanıtlayan Kirill, iki büyük kuvvet arasındaki çatışmanın ani ve büyük bir yıkıcı güce dönüşeceği uyarısı yaptı ve “Bu vaziyet, bütün dünyayı yok edebilir. Bu nedenle de bu iki büyük kuvvet Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri ABD, ikili ilişkileri bir an evvel geliştirmeli” dedi.

Patrik Kirill, Amerika Birleşik Devletleri ABD’deki çoğu kişinin Ruslarla aynı değerlere sahip olan ve aynı küresel Hristiyan ailesine mensup Hristiyanlardan oluştuğunu hatırlatarak, iki ülkeyi bu kültürel bağı kullanarak yeni bir köprü inşa etmeye çağırdı.
Kirill, Amerika Birleşik Devletleri ABD ve Rusya’nın Soğuk Savaş döneminde bile daha iyi bir gelecek için beraber çalıştığını vurguladı ve “Heyetler arası ziyaretler ve konferanslarla Amerika Birleşik Devletleri ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki ayrıma Hristiyan anlayışıyla nihai verme çabasındaydık” dedi.

Yorumlar kapatıldı.