İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Kirill: Ateist baskılar saldırı boyutuna ulaştı

Patrik Kirill: Papa’yla görüşme terörün olmadığı medeniyetin inşasına yardım edecek. Geçen hafta, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile Küba’da yaptığı tarihi buluşmanın ardından RT’ye konuşan Patrik Kirill, toplumun Hristiyanlıktan kopmasını engellemek için birlikte çalışma çağrısı yaptı. “Artan ateist baskılar bazı ülkelerde saldırı boyutuna ulaştı” diyen Patrik Krill, “Hristiyanlar toplumsal yaşamın dışına itiliyor. Yani, Hristiyanlar birçok gelişmiş ülkede kendilerini rahat hissetmiyorlar ve baskı altındalar diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

***
Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Hristiyanların pek çok gelişmiş ülkede kendilerini rahat hissetmediğini, bazı ülkelerdeki artan ateist baskının saldırı boyutuna ulaştığını söyledi.
Patrik Kirill: Papa’yla görüşme terörün olmadığı medeniyetin inşasına yardım edecek
Geçen hafta, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile Küba’da yaptığı tarihi buluşmanın ardından RT’ye konuşan Patrik Kirill, toplumun Hristiyanlıktan kopmasını engellemek için birlikte çalışma çağrısı yaptı.
“Artan ateist baskılar bazı ülkelerde saldırı boyutuna ulaştı” diyen Patrik Krill, “Hristiyanlar toplumsal yaşamın dışına itiliyor. Yani, Hristiyanlar birçok gelişmiş ülkede kendilerini rahat hissetmiyorlar ve baskı altındalar diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Patrik Kirill: Papa’yla görüşme terörün olmadığı medeniyetin inşasına yardım edecek
Papa Francis ile yaptığı görüşmeye ilişkin yöneltilen “Küba’da bulunmanın önemi nedir?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Kirill, “Elbette, böyle bir buluşmayı burada gerçekleştirmek Küba için büyük anlam ifade ediyor. Küba bir yandan güçlü bir Katolik geleneğe sahip ancak aslında burası komünist ideolojinin bulunduğu laik bir ülke. Rusya da geleneksel olarak Ortodoks bir ülke ancak hepimiz benzer ideolojik ve siyasi ortamda doğduk ve yetiştik. Bu nedenle, Sovyetler Birliği’nde doğan biri olarak, Küba kendimle bağdaştırdığım bir yer” dedi.
‘KÜBA, TARİHTEKİ ÇATIŞMALARA BAKMA FIRSATI SUNDU’
Küba’yı seçmelerinde bir faktörün daha altını çizen Rus Patrik, “Küba, bize tarihi bölünmelere ve çatışmalara bakma fırsatı sunuyor. Bunlar, Avrupa’da da yaşandı. Küba’yı seçerek, ‘Zorlu geçmişimizin farkındayız ancak sorun olan konuları bir kenara bıraktık ve geleceğe bakıyoruz’ mesajı veriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.