İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elçi: Ermenistan-AB yeni anlaşmasında Serbet Ticaret Bölgesinin tesisine yakın maddeler olur

Yazar: Tatevik Ghazaryan
Polonya’nın Erivan büyükelçisi Jerzy Marek Nowakowsky, “Ortaklık Anlaşmasından farklı olarak bu belgede Ermenistan’ın farklı kurumlara üye olduğu ve belgenin Ermenistan’ın üstlendiği yükümlülüklerle tezat olmayacak şekilde hazırlandığına ilişkin net hükümler var. Diğer yandan, Ermeni dostlarımızın güvenlik meselelerinin öneminin altını daha fazla çizmeye çalıştıklarını biliyorum. Müzakereleri yürüten Avrupa Komisyonunda oturuyor değilim, ancak bunun görüşülecek konulardan biri olduğunu sanıyorum ˮ dedi.

***
AB Ortaklık Anlaşmasından farklı olarak Ermenistan ve AB arasında imzalanacak anlaşmada, Ermeni tarafı güvenlik meselelerine azami dikkat gösterilmesi çabasında. Beyanat 15 Şubat’ta düzenlenen basın toplantısında Polonya’nın Erivan büyükelçisi Jerzy Marek Nowakowsky’den geldi.
ˮOrtaklık Anlaşması ve imzalanacak Ermenistan-AB anlaşması arasında ne gibi esas farklar var?ˮ sorusuna elçi henüz müzakerelerin devam ettiği ve bu meseleye şimdilik net yanıt vermenin mümkün olmadığını ifade ederek:
ˮOrtaklık Anlaşmasından farklı olarak bu belgede Ermenistan’ın farklı kurumlara üye olduğu ve belgenin Ermenistan’ın üstlendiği yükümlülüklerle tezat olmayacak şekilde hazırlandığına ilişkin net hükümler var. Diğer yandan, Ermeni dostlarımızın güvenlik meselelerinin öneminin altını daha fazla çizmeye çalıştıklarını biliyorum. Müzakereleri yürüten Avrupa Komisyonunda oturuyor değilim, ancak bunun görüşülecek konulardan biri olduğunu sanıyorum ˮ dedi.
Ermenistan ve AB arasındaki yeni belgeyle öngörülen ekonomik işbirliğine ilişkin Polonyalı diplomat şunları kaydetti:
ˮYeni anlaşmanın o bölümünün Serbest Ticaret Bölgesi Tesisi Anlaşmasına mümkün olduğunca yakın olacağını sanıyorum, zira daha önce bu vesileyle mutabakat sağlandı. Tabii ki Ermenistan’ın diğer kuruluşlardaki yükümlülükleri alakalı sınırlamalar istisna olmak üzere. Sanıyorum Serbest Ticaret Bölgesinin tesisi yoluyla mümkün olduunca hızlı ilerlemek gerekiyor ˮ.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.