İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakız’da Bayram namazına doğru!

Fener Rum Patriği Bartholomeos Aziz Haralambos isim günü nedeniyle geldiği Çeşme’deki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde ayin yönetti…. Patrik Bartholomeos, Çeşmeli bir gazetecinin, kilise çıkışında “SayınBartholomeos, konuşmanızda yetkili makamlar izin verdiği takdirde önümüzdeki yıl yine 10 Şubat’ta bu kilisede ayin yapmak istediğini belirttiniz. Ramazan ve Kurban bayramlarında daSakızAdası’na yaklaşık 2 bin-2 bin 500 Türk gidiyor.Adada kale içinde Hamidiye Camii var.Orası restore edilip bayram namazı kılınsa nasıl olur?” sorusuna, “Bayramda bu kadar Türk gidiyorsa iyi yapıyorsunuz. Cami için Sakız Metropoliti’yle memnuniyetle konuşacağım” sözünü verdi

***
Fener Rum Patriği Bartholomeos Aziz Haralambos isim günü nedeniyle geldiği Çeşme’deki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde ayin yönetti.
Kilise girişinde Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından karşılanan Bartholomeos’un yönettiği ayine İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tzakiris, İzmir Ortodoks Kilisesi Başpapazı Kyrillos Sykis, Yunanistan Kuzey Ege Bölgesi Vali Yardımcısı Kostas Papadopoulos, Sakız Metropoliti Markos Vasilakis, Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous, Sakızlı Syriza Partisi Milletvekili Andreas Mihailidis başta olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı.
Tarihi kilisede Türkçe bir konuşma da yapan Patrik Bartholomeos, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile ayin izni veren yetkililere teşekkür etti.
Patrik Bartholomeos, Çeşmeli bir gazetecinin, kilise çıkışında “SayınBartholomeos, konuşmanızdayetkilimakamlar izinverdiğitakdirde önümüzdekiyılyine10Şubat’ta bukilisedeayinyapmak istediğinibelirttiniz. RamazanveKurbanbayramlarında daSakızAdası’na yaklaşık 2 bin-2 bin 500 Türk gidiyor.Adada kale içinde Hamidiye Camii var.Orası restore edilip bayram namazı kılınsa nasıl olur?” sorusuna, “Bayramda bu kadar Türk gidiyorsa iyi yapıyorsunuz.Cami için Sakız Metropoliti’yle memnuniyetle konuşacağım” sözünü verdi
**
Fulya Omaç kardeşimizin verdiği bilgiye göre, Hamidiye Camii’nin ibadete açılmasının Sakızlı dostlar tarafından da olumlu karşılanacağı belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş konuyla ilgili olarak verdiği özel demeçte şunları söyledi:
“SakızAdası’ndaVounaki Meydanı’ndaki Mecidiye Camii AB fonlarıyla restore edildi.Şimdi Bizans Müzesi olarak hizmet veriyor.İzin alındığı takdirde bu cami ibadete açılabilir.Sakızlı dostlarımızında buna olumsuz bakacağını sanmıyorum.”

Yorumlar kapatıldı.