İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Marmaris’ten Dünya’ya Müzikle Barış Köprüsü

Marmaris filarmoni derneği müzikle dünyaya barış köprüsü kuracak. Marmaris Filarmoni Derneğinin hazırladığı Müzikle Barış köprüsü” projesi Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenerek uygulanmaya başlıyor. Projenin ana teması olan Türk – Ermeni Kültürel İşbirliği (TEKİ) Konserleri projesi İstanbul, Galatasaray Cezayir Restaurant toplantı salonunda basına ve kamu oyuna tanıtıldı. Toplantının açılışını yapan Marmaris Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınöz yaptı. Altınöz, “Dünya barışına örnek olacak bir proje” olarak nitelendirilen Türk – Ermeni Kültürel İşbirliği (TEKİ) Konserleri ile Anadolu’da binlerce yıl birlikte yaşayan 100’den fazla etnik veya inanış kimlikleri olan insanların, bir arada barış içinde yaşadıklarını ,Avrupa ve ABD’de verilecek konserler ile anlatacak olan bu projeyle, dış ülkelerin bize olan bakış açılarını ve niyetlerini değiştirmek dileğindeyiz” dedi.


 Altınöz, “Devlet ve hükümetimizin dış politikalarını da destekleyen içeriğe sahip olan bu projenin dünya toplumlarına da barış ve hoşgörü getireceğinden kuşkumuz yoktur” açıklamasında bulundu.
.
Proje sahiplerini Kabul eden Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan da projeyi desteklediklerini, Ermeni Cemaati olarak böyle güzel bir projede yer almaktan memnuniyet duyacaklarını açıkladı. Camerata Saygun Oda Orkestrasının kurucusu olan Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile Dünya barışı için verimli projeler üreten Anadolu Kültür Derneği de bu projeye başından beri destek veren kurumlar arasında yer alıyor.
Türk ve Ermeni sanatçıların solist ve Orkestra Şefi olarak katılacakları Marmaris Oda Orkestrası ve Camerata Saygun Oda Orkestrası ile Yurt dışı ve Türkiye’de bir çok ilde konser verecek.
Konserlerin program içeriklerinde Türk ve Ermeni bestecilerin eserlerine öncelik verileceği, Türkiye Ermenilerinden Orkestra şefi Nvart Andreassian ve Ankara Devlet Operası Şefi Nezih Seçkin, Kanun sanatçıları Ruhi Ayangil, Tahir Aydoğdu ile Ermeni Kanun sanatçısı Anahit Valesyan’ın solist olarak katılacakları konserlerin tarihleri önümüzdeki günlerde kesinleşeceği belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.