İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni soyguncuların hedefinde Türkiye Ermenileri var

Habip Atam
Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Artur A., Aram E., Serge B.,’nin daha önce de Ermeni aileleri hedef aldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, 2 ay önce Bakırköy’de  2 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Yeşilköy’de yaşanan ilk olayda 140 bin lirayla kaçan şüphelilerin evin hizmetçisiyle işbirliği yaptıkları da belirlendi. Kartaltepe’de meydana gelen diğer olayda ise, şüphelilerin evdeki kıymetli eşyaları alarak kayıplara karıştıkları öğrenildi. Ermenistan kökenli şüphelilerin, Türkiye’deki Ermenileri hedef aldıklarının belirlenmesi üzerine soruşturma derinleşti.

***
İstanbul’da, Hagop Yakup Demirciyi, domuzbağıyla öldüren Ermeni kökenli soyguncuların, daha önce de, birçok soygun olaylarına karıştıkları ortaya çıktı.
Ölümle sonuçlanan soygun, geçtiğimiz Cumartesi, Şişli, Harbiye’de meydana geldi. Kapalıçarşı’da 40 yıl kuyumculuk yaptıktan sonra, 20 yıl önce emekli olan Hagop Yakup Demirci, evine giren soyguncular tarafından domuzbağıyla bağlandı. Ağzı bantla kapatılan 84 yaşındaki Demirci, nefes alamadığı için yaşamını yitirirken, elleri ve ayakları bağlanan eşi, polis ekiplerince kurtarıldı.
Soyguncular, evden aldıkları değerli eşyalarla kaçarken, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü şüphelileri yakalanması için soruşturma başlattı. Gasp Masası ve Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, soygunu gerçekleştiren 3 kişi ile şüphelilere yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 5 kadını Trabzon’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul’a sevk edilen Ermenistan uyruklu 8 şüpheli, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
HEDEF ERMENİ AİLELER

Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Artur A., Aram E., Serge B.,’nin daha önce de Ermeni aileleri hedef aldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, 2 ay önce Bakırköy’de  2 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Yeşilköy’de yaşanan ilk olayda 140 bin lirayla kaçan şüphelilerin evin hizmetçisiyle işbirliği yaptıkları da belirlendi. Kartaltepe’de meydana gelen diğer olayda ise, şüphelilerin evdeki kıymetli eşyaları alarak kayıplara karıştıkları öğrenildi. Ermenistan kökenli şüphelilerin, Türkiye’deki Ermenileri hedef aldıklarının belirlenmesi üzerine soruşturma derinleşti. Benzer olaylarla, şüphelilerin parmak izlerinin karşılaştırılacağı ve şebekenin Ermenistan’daki bağlantılarının inceleneceği öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.