İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akşam gazetesindeki yazılarına son verilmesiyle ilgili ne söyledi?

Etyen Mahçupyan: 8 Şubat itibariyle karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettik. Sonuç olarak yazımı yayınlamadılar ve ‘fikirsel ayrılık’ olduğunu imâ eden bir yaklaşım bu. Zaten bir yazının basılmaması da bu tür nedenlerle olabiliyor. Eğer çok temel bir fikirsel ayrılık varsa, yazarla gazete arasındaki ilişkinin de devam etme gibi bir şansı olmayacaktır. Sonuçta sıradan ve rutin bir olay medya dünyamız için. Daha önce zaten Gülay Göktürk’ün gazeteden atılmasıyla beraber bu yazı aynı zamanda bir tür istifa yazısı. Bu yazı isterlerse bir istifa gibi de okunabilir, isterlerse bahane edilip işten çıkarma yazısı olarak da okunabilir. Ama sonuçta ortada bir durum var ve benim için kabul edilebilir bir durum değil. Dolayısıyla benim o gazetede kalmaya devam etme ihtimalim yoktu zaten. Sonuçta onlar da yazıyı basmayarak bunu tescil etmiş oldular. Şu anda durduğum yerde söyleyeceklerim bitmedi. Serbestiyet.com’da da yazmaya devam ediyorum. Yani beni işten atarak bir şey bitmiş olmuyor. (Değerli yazara başarılar diliyoruz. HYETERT)
***
Haziran 2014’ten bu yana Akşam’da köşe yazarlığı yapan Etyen Mahçupyan’ın 31 Ocak 2016 tarihli yazısı yayınlanmayarak 8 Şubat itibariyle gazetedeki yazılarına son verilmişti.
Aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski başdanışmanı olan Mahçupyan’ın yayınlanmayan son yazısı, egoistokur.com aracılığıyla okurlarına ulaştırılmıştı.
Mahçupyan, Akşam’dan kovulma nedeni olan bu son yazısında, yakın bir tarihte yine Akşam’ın yazılarına son verdiği Gülay Göktürk’ün görevine son verilmesini eleştirmiş ve Göktürk’e destek olmuştu.
Etyen Mahçupyan, görevine son verilme sürecini, gazetenin kendisine nasıl bir gerekçe gösterdiğini ve yeni adresinin belli olup olmadığını Medyatava’ya açıkladı!
MT: Akşam gazetesi görevinize son verilmesiyle ilgili nasıl bir gerekçe gösterdi, kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yeni adresiniz belli oldu mu?
Etyen Mahçupyan: 8 Şubat itibariyle karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettik. Sonuç olarak yazımı yayınlamadılar ve ‘fikirsel ayrılık’ olduğunu imâ eden bir yaklaşım bu. Zaten bir yazının basılmaması da bu tür nedenlerle olabiliyor. Eğer çok temel bir fikirsel ayrılık varsa, yazarla gazete arasındaki ilişkinin de devam etme gibi bir şansı olmayacaktır. Sonuçta sıradan ve rutin bir olay medya dünyamız için.
“BU BİR TÜR İSTİFA YAZISIYDI”
Daha önce zaten Gülay Göktürk’ün gazeteden atılmasıyla beraber bu yazı aynı zamanda bir tür istifa yazısı. Bu yazı isterlerse bir istifa gibi de okunabilir, isterlerse bahane edilip işten çıkarma yazısı olarak da okunabilir. Ama sonuçta ortada bir durum var ve benim için kabul edilebilir bir durum değil. Dolayısıyla benim o gazetede kalmaya devam etme ihtimalim yoktu zaten. Sonuçta onlar da yazıyı basmayarak bunu tescil etmiş oldular.
Şu anda durduğum yerde söyleyeceklerim bitmedi. Serbestiyet.com’da da yazmaya devam ediyorum. Yani beni işten atarak bir şey bitmiş olmuyor.
Yeni adresim henüz netleşmiş değil. Ancak önümüzdeki hafta içinde belli olacak.
Canan Kaya / Medyatava
canankaya@medyatava.com

– See more at: http://www.medyatava.com/haber/aksam-gazetesindeki-yazilarina-son-verilmesiyle-ilgili-ne-soyledi_134863#sthash.jtraCz5G.dpuf

Yorumlar kapatıldı.