İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos, Tire`de zeytin dikip, barış mesajı verdi

Kamuran Kızılboğa
İzmir`de Aziz Vukolos Yortusu için bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, İzmir Ortodoks Cemaati Aya Fotini Kilisesi yetkilileri ile birlikte Tire ilçesini ziyaret etti, dinlerin kardeşliği ve barış için zeytin fidanı dikip, ayazmada dua etti. Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Tire`de CHP`li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından belediye binası önünde çiçekler ve bandoyla karşılandı.

 Makamında bir süre Başkan Çiçek ile görüşen Patrik Bartholomeos, daha sonra Şems Mescidi`ni gezdi. Dinler arası hoşgörüye en iyi örneklerden biri olarak gösterilen, üst katı mescit alt katı ayazma olan tarihi Şems Mescidi`ne hayran kalan Bartholomeos, dinlerin kardeşliği ve barış için zeytin fidanı dikti, ayazmada dua etti.
TİRE KENT MÜZESİ`Nİ DE GEZDİ
Ekinhisarı semtindeki tarihi şapelden kalan kubbeyi ve Akyol Caddesi`ndeki eskiden kilise olarak kullanılan yapıyı da gezen Patrik Bartholomeos`un ziyaret ettiği son nokta Tire Kent Müzesi oldu. Müze çalışanları tarafından ilgiyle karşılanan Patrik`e Müze Müdürü Edip Adanalı tarafından, müzeyle ilgili bilgiler verilip, sergilenen objeler gösterildi.
GÖLET RESTORAN`DA RUMCA ŞARKILAR EŞLİĞİNDE YEMEK
Programın son bölümü Gölet Restoran`daki yemekle devam etti. Patrik Bartholomeos`un onuruna Belediye Başkanı Çiçek`in ev sahipliğinde verilen yemeğe katıldı. Yemekte, Rum ve Balkan müziğinin güçlü sesi Tireli akordeon sanatçısı Muammer Ketencoğlu mini konser verdi. Beraberindekilerle izlediği konserin sonunda Bartholomeos, Rum şarkılarını başarıyla seslendiren Ketencoğlu ve ekibini kutladı.
TİRE`Yİ DAHA İYİ TANIYACAĞIM
Tire`de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bartholomeos, “Bugüne kadar önemli medeniyetlere evsahipliği yapmış Tire`yi, Başkan Çiçek`in bana hediye ettiği kitaplardan okuyup, daha iyi tanıyacağım” dedi.
Ailesinin köklerinin, Kavala ve Girit`e kadar uzandığını belirten Başkan Tayfur Çiçek ise Tire`deki tarihi binaları restore ederek kültürleri yaşatma gayreti içinde olduklarını kaydetti. Bartholomeos`a, ilçenin sembollerinden keçe, nalın, cam lale, incir ve Tire ile ilgili kitaplar hediye eden Başkan Çiçek`e, patrik ve beraberindekiler de çeşitli hediyeler verdi.
YUNANİSTAN`IN İZMİR BAŞKONSOLOSU DA KATILDI
Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos`un Tire gezisine, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Thedoros Tsakiris, İzmir Ortodoks Cemaati Aya Fotini Kilisesi Başpapazı Krillos Skyis, İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Thedora Hacudi ve Cemaat yöneticisi Athena Samoğlu eşlik etti.
DHA

Yorumlar kapatıldı.