İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Rusya ile nükleer projesini iptal etti

RIA Novosti ajansının haberine göre, Ermenistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yervand Zaharyan “konunun daha fazla tartışılmasına ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” dedi. 2018 yılında başlaması ve 2026 yılında tamamlanması planlanan ve Erivan hükümeti tarafından 5 milyar dolara mal olacağı hesaplanan proje için kaynak bulunmaya çalışılırken, hükümet projenin yeniden değerlendirilmesi gerekçesiyle iptal edildiği açıklandı.

***

Ermenistan-Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan’ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal edildi

Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında Rusya ile ortak girişim olan yeni nükleer inşaat birimi yapımını projesinin iptal edildiği açıklandı.

RIA Novosti ajansının haberine göre, Ermenistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yervand Zaharyan “konunun daha fazla tartışılmasına ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

2018 yılında başlaması ve 2026 yılında tamamlanması planlanan ve Erivan hükümeti tarafından 5 milyar dolara malolacağı hesaplanan proje için kaynak bulunmaya çalışılırken, hükümet projenin yeniden değerlendirilmesi gerekçesiyle iptal edildiği açıklandı.

Ermenistan’daki nükleer santral 1989 yılında tamamlanarak hizmete başlamış ve ancak 25 bin kişinin hayatını kaybettiği Spitak depreminden sonra faaliyeti durdurulmuştu. 1995 yılının Kasım ayında ülkede yaşanan şiddetli enerji krizi sebebiyle nükleer santral yeniden hizmete açılmıştı. Ermenistan hükümeti Mart 2014’te yeni bir nükleer reaktör yapımındaki gecikmelerden dolayı eski santralın ikinci ünitesinin çalışmayı devam ettirmesine izin vermişti.

Yorumlar kapatıldı.