İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Tarihi Kent Tire’yi Gezdi

Aziz Vukolos Yortusu için İzmir’de bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, İzmir Ortodoks Cemaati Aya Fotini Kilisesi yetkilileri ile birlikte Tire ilçesini ziyaret etti. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından belediye binası önünde çiçekler ve bandoyla karşılanan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Başkan Çiçek ile bir süre makamında görüştükten sonra dünyada başka bir eşi bulunmayan Şems Mescidi’ni gezdi. Dinler arası hoşgörüye en iyi örneklerden biri olarak gösterilen, üst katı mescit, alt katı ayazma olan tarihi Şems Mescidi’ne hayran kalan Bartholomeos, dinlerin kardeşliği ve barış için zeytin ağacı dikip, ayazmada dua etti. Ekinhisarı semtindeki tarihi şapeli ve Kent Müzesi’ni de gezen Patrik Bartholomeos, ardından Gölet Restoran’da onuruna verilen yemeğe katıldı.

Yemekte Rum ve Balkan müziğinin güçlü sesi Tireli akordeon sanatçısı Muammer Ketencoğlu’nun konserini izleyen Patrik Bartholomeos ve beraberindekiler, repertuarındaki Rum şarkılarını başarıyla seslendiren Ketencoğlu ve ekibini kutladı.
Tire’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bartholomeos, “Bugüne kadar önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Tire’yi Başkan Çiçek’in bana hediye ettiği kitaplardan okuyup daha iyi tanıyacağım” dedi.
Ailesinin köklerinin Kavala ve Girit’e kadar uzandığını belirten Başkan Tayfur Çiçek ise, Tire’deki tarihi binaları restore ederek kültürleri yaşatma gayreti içinde olduklarını kaydetti.
Patrik Bartholomeos’a ilçenin sembollerinden keçe, nalın, cam lale, incir ve Tire ile ilgili kitaplar hediye eden Başkan Çiçek’e Bartholomeos ve beraberindekiler de çeşitli hediyeler verdi.
Patrik Bartholomeos’a Tire gezisinde İzmir Ortodoks Cemaati Aya Fotini Kilisesi yetkilileri ile Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu eşlik etti.

Yorumlar kapatıldı.