İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos İzmir’de İki Sergi Açacak

Patrik Bartholomeos İzmir’de İki Sergi Açacakİzmir’de bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Belçika ve ABD’ye taşıdıkları “Rum Mimarlar” sergisi ve dinî günleri anlatan “Cuma, Cumartesi, Pazar” adlı fotoğraf sergisini açacağı bildirildi. İzmir’de bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Belçika ve ABD’ye taşıdıkları “Rum Mimarlar” sergisi ve dinî günleri anlatan “Cuma, Cumartesi, Pazar” adlı fotoğraf sergisini açacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aziz Vukolos Günü için şehre gelen Bartholomeos ve beraberindeki din adamlarını, tarihî Asansör’deki yemekte ağırladı. Yunanistan Başkonsolosu Theodore Tsakiris’in de katıldığı yemekte hoş geldin konuşması yapan Kocaoğlu, Bartholomeos ve beraberindekileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İzmir’de çok iyi ağırlandıklarını belirten Patrik Bartholomeos da, “İstanbul’da, Rum Mimarlar sergisi açtık.
Belçika ve Amerika’ya da taşıdığımız bu sergiyi, mayıs ayında İzmir’de açmak isteriz. Bir de İstanbul’da, “Cuma, Cumartesi, Pazar” adıyla bir sergi açtık. Cuma Müslümanların, cumartesi Musevilerin, pazar günü de Hristiyanların dinî günü. Bu sergide, fotoğrafçıların çektikleri dinî ibadet resimleri var. Her iki sergiyi İzmir’de açmaktan büyük mutluluk duyacağız. İzmirlileri sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.