İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘İntihal’le suçlanan İslam Üniversitesi rektörü: Ermeni ve PKK yandaşlarının işi

Meslektaşları tarafından ‘intihal’le suçlanan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, iddiaları reddederek, “Ermeni ve PKK yandaşı tezviratçıların işi” yorumunu yaptı… Türk Tarih Kurumu eski başkanı Ali Birinci, Akgündüz’ün yaptığı intihalin ‘felaket boyutunda’ olduğunu söyledi. Sabancı Üniversitesi’nden Hakan Erdem, Emrah Cilasun ve Leiden Üniversitei öğretim üyesi Eric Jan Zürcher de intihal iddiasını destekledi. (Suçlayanların çoğu Türk ama ahlaksızların çoğunun yaptığı gibi bu da Ermenilere çamur atıyor. HYETERT)

***
Meslektaşları tarafından ‘intihal’le suçlanan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, iddiaları reddederek, “Ermeni ve PKK yandaşı tezviratçıların işi” yorumunu yaptı.
BBC Türkçe’nin haberine göre Hollanda’nın öne gelen gazetelerinden Volksrant’a konuşan bilim insanları, Akgündüz’ün akademik çalışmalarında yüzlerce paragraflık intihal yaptığını öne sürdü.
‘İntihal felaket boyutunda’
Türk Tarih Kurumu eski başkanı Ali Birinci, Akgündüz’ün yaptığı intihalin ‘felaket boyutunda’ olduğunu söyledi. Sabancı Üniversitesi’nden Hakan Erdem, Emrah Cilasun ve Leiden Üniversitei öğretim üyesi Eric Jan Zürcher de intihal iddiasını destekledi.
Akgündüz: Ermeni ve PKK yandaşı tezviratçıların işi
Akgündüz, iddiaları reddederek, ‘Ermeni ve PKK yandaşı tezviratçıların işi olduğunu’ öne sürdü.
Üniversitede konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulduğu ve komisyon başkanlığına ‘Akgündüz’ün sağ kolu’ olarak nitelenen üniversite sözcüsü Ertuğrul Gökçekuyu’nun getirildiği kaydedildi. Komisyonun şimdiden ‘intihal iddiası gerçek dışı’ diye geçici karar aldığı bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.