İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Erdoğan Usulü Antisemitizm” veya; “Düşmanlığı sinsice yürüten ülkeler İsrail ve ABD”

“En son söyleyeceğimi en baştan yazayım. “Sen onların dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar” (Bakara-120). Binlerce yıllık tarihimiz boyunca düşmanlarımıza hiç yenilmedik. Bizi yıkan hep dost ve müttefik bildiklerimiz oldu. Öyleyse dostlarımızı ve düşmanlarımızı yeniden belirleyerek dosta dost, düşmana düşman demenin vakti geldi. […]…Ruslar kendilerine uzak ve yabancı Ortadoğu cehenneminde asla başarı elde edemezler. Girdikleri bu macera sonunda elde edecekleri tek şey dünyanın nefret ve düşmanlığını kazanmak olacak. İsrail ve ABD ortaklığına gelince; Bu iki ülkenin ortak bir özelliği var. İkisi de dost görünüp düşmanlığı sinsice yürüten ülkelerdir. Dostça sarılarak sizi sırtınızdan bıçaklayan tiplerdir. Tarih bunların örnekleriyle doludur.

***

Güneydoğu’da, Silopi, Cizre ve Sur ilçelerinde yaşanan savaş halinin kanlı bilançosu uzadıkça uzuyor. Aynı zaman da iktidarın “Üst Akıl” Komplo Teoriisine dayalı; “Yeni Dünya Düzeni” ile “Oynanan Küresel Oyun” faraziyeleri geniş toplumun aklına oturtuluyor. Konya’da yayımlanan Manşet gazetesinde, Halil İbrahim Çakmak imzalı köşe yazısı bu yörüngede: “Belli ki tasmalarını tutan dışarıdaki güçler, birlik içinde topyekûn savaş başlattılar, saldırın! emri verildi” diyor Manşet’in muhbiri. OrtaDoğu falcılığına yollanan bu derin analizden alıntılar:
“En son söyleyeceğimi en baştan yazayım. “Sen onların dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar” (Bakara-120). Binlerce yıllık tarihimiz boyunca düşmanlarımıza hiç yenilmedik. Bizi yıkan hep dost ve müttefik bildiklerimiz oldu. Öyleyse dostlarımızı ve düşmanlarımızı yeniden belirleyerek dosta dost, düşmana düşman demenin vakti geldi. […] Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Avrupa Birliğini oluşturan ülkeler ekonomik krizle uğraşırken diğer yandan da mülteci akınına uğruyor. Üst üste yaşadığı kriz dalgaları neticesinde çok uzun olmayan bir gelecekte Avrupa’da birlik kalmayacak. Birliğin lokomotifi Almanya ve belki Fransa’nın dışında ayakta kalmayı başarabilen güçlü bir Avrupa devleti olmayacak. Neticesinde Ekonomik, siyasi ve askeri bir güç olan AB ortadan kalkmış olacak.[…] Ruslar kendilerine uzak ve yabancı Ortadoğu cehenneminde asla başarı elde edemezler. Girdikleri bu macera sonunda elde edecekleri tek şey dünyanın nefret ve düşmanlığını kazanmak olacak. İsrail ve ABD ortaklığına gelince; Bu iki ülkenin ortak bir özelliği var. İkisi de dost görünüp düşmanlığı sinsice yürüten ülkelerdir. Dostça sarılarak sizi sırtınızdan bıçaklayan tiplerdir. Tarih bunların örnekleriyle doludur. Hangi taşı kaldırsanız altından bunlar çıkar. Masada yanınıza dost gibi otururlar, elinizi dost gibi sıkarlar, söylemlerinde de hep dostluk mesajları vardır. Ama araziye çıktığınız vakit, kuyunuzu kazıp tuzaklarla sizi ortadan kaldırmaya çalışanlar da bunlardır. Ortadoğu’daki egemenliklerinin devam edebilmesi için her türlü yangını çıkartmaktan geri durmazlar.[…] Rahatça kesip biçmek istiyorlar. Ameliyat yaptıkları bölge ise Müslüman coğrafyası ve bizim kolumuz bacağımız olan yerler. Bu yüzden özellikle Türkiye’nin bu işe karışmasını istemiyorlar. İstedikleri gibi bir düzen kurmak ve 100 yıldır yaptıkları gibi Müslümanları sömürmek için yaktıkları Müslüman coğrafyasında Türkiye’nin özellikle de Lider Ülke olarak bulunmasını tabii ki engelleyecekler.[…]”    Bkz. Rıfat N. Bali’nin makalesi “Erdoğan Usülü Antisemitizm” >>
Afrika’da yaşayan goril ve şempanzelerin aslında lanetlenmiş Yahudiler olduğunu öne süren dinci Vahdet gazetesi yazarı Seyfi Şahin de, yazısına ilişkin çıkan haberler sonrasında konuyla ilgili açıklama yaptı.
Seyfi Şahin açıklamasında yazısının “istismar” edildiğini öne sürerek, çıkan haberi de bir kez daha doğruladı. Şahin yazısında olduğu gibi açıklamasında da tekrar “Yazının içinde de belirtildiği gibi Yahudiler değil lanetlenmiş Yahudiler kastedilmiştir.” dedi.
Yazısıyla ilgili çıkan haberleri “Pazar günü (31.01.2016) Vahdet Gazetesinde yazdığım bir makale istismar edilerek bazı basın organlarında ve sosyal medyada aleyhimde ve gazetemiz aleyhinde art niyete varan yazılar ve bilgiler verilmiştir.” diyerek eleştiren Seyfi Şahin, açıklamasının devamında, “Yazının içinde de belirtildiği gibi Yahudiler değil lanetlenmiş Yahudiler kastedilmiştir. Ayrıca da kelimeler aynen bu şekilde kulanılmıştır.” diyerek bir kez daha goril ve şempanzelerin lanetlenmiş Yahudiler olduğunu öne sürdü.
Açıklamasında Kuran-ı Kerim’den referanslar yapan Seyfi Şahin, “Bunun dışında Kur’an-ı Kerim’de “kibre kapılanlar, lanetlenen herkes dahi aşağılık ve sefil maymunlar olarak mutasyona uğratılmıştır. Hatta bu lanetlenenler içinde domuza dönüştürülenler de olmuştur.Yukarıda da anlaşılacağı üzere bu tabiri kullanan Kur’an-ı Kerim’dir. Bir Müslüman ve hekim olarak bu ayetlere şüphesiz inanıyorum ve doğru olduğuna da güveniyorum. Bu bir inanç ve düşünce hürriyeti dâhilinde fikir beyanıdır.” ifadelerini kullandı.
AKP/Erdoğan iktidarı ideolojisi analizi için Bkz. AGOS gazetesinde yayımlanan Rıfat N. Bali’nin makalesi “Erdoğan Usülü Antisemitizm” >> agos_8_3_2013

Yorumlar kapatıldı.