İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır’da caddelere Ermeni ismi mi verilecek

Büyükşehir Yasası, bütün şehirlerin idari yapısını, köylerini, özerk kişilikleri yok edecek ve sıkıntılar olacak’” dedi. Mehmetçiktv’nin haberine göre Büyükşehir Yasası’nın yanlış olduğunu söyleyen MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, “Diyarbakır’da Gülten Kışanak büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra sokak ve caddelerin isimleri değişmeye başladı. Özellikle Kürtçe değil Ermenice isimler konuluyor. Büyükşehir Yasası, bütün şehirlerin idari yapısını, köylerini, özerk kişilikleri yok edecek ve sıkıntılar olacak’” dedi. (De ki Ermenice isimler verilsin, ne olacak? Asıl ülkede binlerce yerin gerçek ismi değiştirilirken kentlerin kişilikleri yok edildi. Tabi bu kafa değişmez. HYETERT)

Diyarbakır’da caddelere Ermeni ismi
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Büyükşehir Yasası’nın yanlış olduğunu söyledi, “Diyarbakır’da Gülten Kışanak başkan olduktan sonra sokak ve caddelerin isimleri değiştiriliyor. Kürtçe değil Ermenilerin ismi konuluyor” dedi. Halaçoğlu, Türk tipi başkanlık sisteminin iç yapısını bilmediğini, Büyükşehir Yasası’na karşı çıkmalarıyla ilgili söylemlerin bugün daha iyi anlaşıldığını dile getirdi.
“İstenilen başkanlık sistemi saltanattan da beter ve parlamenter sistemi ortadan kaldıracak yapı ortaya koyuyor” diyen Halaçoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de Türk tipi başkanlık sistemi olsa dahi ülkede federatif sisteme gitmek mecburiyeti vardır. Biz buna ’Federatif’diyoruz ya da ’Özerklik’diyoruz.
Ama AKP tarafından söylenen mahalli yönetimlere daha ayrıcalıklı ve geniş yetkiler verilmesi olarak ifade ediliyor. Büyükşehir Yasası çıktığında itiraz ettik. ‘Yanlış yapılıyor’ dedik. ‘Bu bütün şehrin idare yapısını, köylerini, özerk kişilikleri yok edecek ve sıkıntılar olacak’ dedik. Diyarbakır’da olduğu gibi belediyeler gider ilçelere hendek kazar, kanalizasyon yapıyoruz diye tünel açar bombalar yerleştirir.
Diyarbakır’da Gülten Kışanak başkan olduktan sonra sokak ve caddelerin isimleri değiştiriliyor. Kürtçe değil Ermenilerin ismi konuluyor. Her şey değişiyor. Yanlış olduğunu söyledik dinlemediler.”
MHP’li Yusuf Halaçoğlu, Büyükşehir Yasası’ndan sonra başkanlık sistemiyle ortaya çıkacak yapının ülkeye büyük sıkıntılar oluşturacağına işaret etti. Halaçoğlu, şu tehlikelere dikkat çekti:
“Kayseri’nin beldeleri ve köyleri ne halde bakın. Beldeler nereye gitti, ne oldu? Hepsi tek tek gitti ve bakımsız bölgeler oldular. Bunları düzeltmek kolay. Ama Büyükşehir Yasası ile verdiğiniz belli ölçüdeki özerkliğe siz mali özerkliği ve valinin yerel seçimlerle işbaşına gelmesini eklerseniz vay halimize. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum vahim ve Türkiye’ye büyük bir baskı var. Masaya oturması konusunda. Güvenlik güçlerimiz direniyor ve kabul etmiyor.  Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye ne Suriye’ye ne Irak’a benzer. Orada kaç terörist var? 5 bin 10 bin var. Bunlar temizlenir.”

Yorumlar kapatıldı.