İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dersimli Kemal ermenici Selina Doğan’ı neden milletvekili yaptı?

İbrahim Özdoğan H&H Yorum
Benim bu makaleyi yazmama neden olan şey ise geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanı Kürtçü Alevici Cemal Canpolat başkanlığında Güneydoğu’ya bir ziyaret yapılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni katliamcı gösterip, teröristleri temize çıkaran çirkin demeçler verilmişti. İşte bu heyette CHP’nin İstanbul milletvekili Ermenici Seline Doğan’da bulunuyordu. Selina Doğan bu ziyaretten sonra sosyal medya hesabından Diyarbakır’ın adını Digranegerd (Ermenice)/Amed (Kürtçe) olarak gösteriyordu. Bu adlandırma Selina Doğan’ın hangi hülyalar peşinde koştuğunu ve Ermenici olduğunu göstermeye yeter ama bu onun bu husustaki ilk vukuatı değil. Ermenici Selina Doğan Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı yalanını savunucularındandır. (Tam bir cehl-i mürekkep. Ne demek Ermenici ? Diyarbakır’ın Ermenice ismini söyleyince Diyarbakır Ermeni toprağı mı olacak? Allah akıl fikir versin. HYETERT)

***
Herkesin bildiği gibi Selina Doğan kısa aralıklarla yapılan 25. ve 26. dönem milletvekili seçimlerinde CHP Genel Başkanı Dersimli Kemal tarafından İstanbul 2.Bölge 1.sıradan kontenjandan aday gösterilerek milletvekili yapılmıştır.
Selina Doğan kimdir?
 Ermeni kökenli Türk yurttaşı.
 Anayasamıza göre her Türk yurttaşı yasalar önünde eşittir hükmü gereğince aday gösterilmesi ve milletvekili yapılması son derece normal.
Ama normal olmayan bir şey var.
Nedir o?
Selina Doğan’ın Ermenici olması?
Hem de aile boyu, eşiyle birlikte.
Benim bu makaleyi yazmama neden olan şey ise geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanı Kürtçü Alevici Cemal Canpolat başkanlığında Güneydoğu’ya bir ziyaret yapılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni katliamcı gösterip, teröristleri temize çıkaran çirkin demeçler verilmişti.
İşte bu heyette CHP’nin İstanbul milletvekili Ermenici Seline Doğan’da bulunuyordu.
Selina Doğan bu ziyaretten sonra sosyal medya hesabından Diyarbakır’ın adını Digranegerd (Ermenice)/Amed (Kürtçe) olarak gösteriyordu.
Bu adlandırma Selina Doğan’ın hangi hülyalar peşinde koştuğunu ve Ermenici olduğunu göstermeye yeter ama bu onun bu husustaki ilk vukuatı değil.
Ermenici Selina Doğan Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı yalanını savunucularındandır.
Ermenici Selina Doğan CHP’den adaylığı kesinleştikten sonra yaptığı açıklamada ”Soykırımın 100.yılında CHP tarafından aday gösterilmem benim için simgesel bir anlam taşımaktadır.Milletvekili seçilmem halinde öncelikle:1-Patrikhaneye tüzel kişilk kazandırmaya, 2-Türkiye Ermenistan sınırının açılmasına çalışacağım.Ermenistan halkı çok yoksuldur.Bu olguların değişmesine çabalayacağım” dedi.
Bu ifadeler Selina Doğan’ın çok açıktan Ermenici olduğunu göstermiyor mu?
Kadın kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değil Ermenistan parlamentosunda sanıyor.
Kadın kendini 78 milyonluk Türk milletine değil, 3 milyonluk Ermeni milletine adamış.
Kadın Türk milletinin açlarını değil de Ermenilerin açlığını dert edinmiş.
Ermenici Selina Doğan haddini daha fazla aşıp Ermeni Patrikhanesi’ne de özerklik için çalışacakmış.
Bu ne demek?
Ermenistan için atılan önemli bir adım demektir.
Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı özer değil, siz bunun hadsizliğine bakın.
‘Cahil cesur olur” derler ya.
Şimdi Ermenici Selina Doğan’a bir bilgiyi anımsatmak istiyorum.
Bak Selina Hanım, Anadolu 1071 yılında büyük Türk hakanı Alparslan’ın Bizans’a karşı kazandığı Malazgirt zaferi ile geçen yıllar içinde toptan Türkler’in olmuştur ve Türkleştirilmiştir.
Türkler Anadolu’yu Ermeniler’den değil, Bizanslılar’dan almıştır.
Türkler Anadolu’yu adım adım fethettikleri zaman Ermeniler Bizanslılar’ın boyunduruğu altında yaşayan bir topluluktu.
Bu büyük gerçek ışığında sen hangi hakla Anadolu’da Ermeniciliği canlandırmaya çalışıyorsun Selina Doğan?
Şimdi gelelim Dersimli Kemal’in Ermenici Selina Doğan’ı neden milletvekili yaptığına.
Selina Doğan’ı oy potansiyeli mi yüksekti?
Hayır, bakın İstanbul’un tümünde en fazla 40 bin Ermeni kökenli Türk yurttaşı yaşar ve Selina Doğan’ın seçildiği 2.Bölgeden CHP 756 bin oy alarak sekiz milletvekili çıkarmıştır; yani her 100 bin seçmen ile bir milletvekili parlamentoya gitmiş.
Şimdi önce kanaatimi baştan belirtip sonra akıl ve mantık hükümleriyle nedenini yazayım.
Dersimli Kemal, Selina Doğan aile boyu Ermenici ve Dersim isyanına Dersim soykırımı dedikleri için milletvekili yaparak ödüllendirmiştir.
Ermenici Selina Doğan aday gösterildiğinde CHP içinden itirazlar olmuş, Dersimli Kemal’de ”Kim ne derse desin, Selina Doğan’ın aday gösterilmesi dünyaya önemli bir mesaj” yanıtını verdi.
Dikkatinizi bir şey çekti mi, Dersimli Kemal’in ”Selina Doğan’ın aday gösterilmesi dünyaya önemlibir mesaj” sözü ile Selina Doğan’ın ”Soykırımın 100.yılında CHP tarafından aday gösterilmem benim için simgesel bir anlam taşımaktadır” sözü nasıl da bir uyum içinde.
Şimdi gelelim Ermenici Selina Doğan’ın eşi avukat Erdal Doğan’ı Türkiye karşıtı etkinliklerine.
Erdal Doğan hem CHP’yi hem de Atatürk’ü soykırımcılıkla suçladı ve Türkiye’yi uluslararası mahkemelere şikayet etti.Sözde soykırım iddialarının tanınması için hukuksal yol arayan ve mahkeme kararı çıkarmaya çalıştı.
Ermenici Selina Doğan’ın eşi Erdal Doğan aynı zamanda Türkiye’yi kültürel soykırım yaptığı iddiası ile Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verd.
Erdal Doğan’ın Ermenicilik hususundaki bu etkinlikleri onun da eşi Selina Doğan gibi nasıl köklü bir Ermenici olduğunun en net ispatıdır.
Selina Doğan’ın eşi etkin bir Ermenici olarak ayrıca Zirve, Poyrazköy davasının müdahil avukatı olarak Zirve davasının Ergenekon tertibi ile birleştirilmesi ve yurtseverlerin daha ağır cezalar alması için çaba göstererek Türk ordusuna olan intikamcı karşıtlığını keskin bir şekilde göstermiştir.
Şimdi meselenin bamteline gelip Dersimli Kemal’in Ermenici Selina Doğan’ı neden milletvekili yaptığını gözler önüne serelim.
Selina Doğan’ın eşi kökten Ermenici Erdal Doğan 22 Kasım 2014 tarihinde Özgür Gündem gazetesine verdiği demeçte ”Mustafa Kemal Cumhuriyet rejimi ile birlikte bu soykırımların her aşamasında var.Ölene kadar var.Karar alma mekanizmalarında, Bakanlar Kuruluna sevkiyatı 4 Mayıs 1937 harekat kararında, ondan önce parlamentodaki yasaların çıkartılmasında, ondan önceki raporların hazırlanmasında ve sonrasında yani tüm aşamalarda Mustafa Kemal bilgi sahibi ve aynı zamanda uygulama sahibi.Hatta o kadar olayla ilgileniyor ki askeri harekatın planlarını bile çizecek kadar olayın içinde.Kendisi bölgeyi ziyaret ediyor ve operasyonların yapıldığı dönemde.Yani Atatürk bu soykırımın her aşamasında var” Türkiye ve Atatürk düşmanlığı sözlerini savunuyor, genç Türkiye Cumhuriyeti’ne başkaldırı olan Dersim isyanını ,ilk defa Dersim katliamı olarak gösteriyor.
İşte kökten Ermenici Erdal Doğan’ın bu demeci Dersimli Kemal’i can evinden vuruyor yani gönlünü fethediyor, hislerine tercüman oluyor.
Çünkü Dersimli Kemal her fırsatta 1930’lu 1940’lı yılları eleştiriyor ama korkudan daha fazlasını söyleyemiyor.
Dersimli Kemal’in bu korkusunun ardındaki ipe sapa gelmez düşünceleri kökten Ermenici ve Dersimci Erdal Doğan söylüyor.
Dersimli Kemal’in kamuoyu tepkisinden korktuğu için Dersim’le ilgili söyleyemediklerini kökten Ermenici Erdal Doğan söylediği için bu aileyi ödüllendiriyor.
Doğrudan kökten Ermenici Erdal Doğan’ı milletvekili yapsa, kısa bir süre sonra Ermenicilik ve Dersimcilikle ilgili etkinlikleri meydana çıkacağı için Dersimli Kemal onun eşi Selina Doğan’ı milletvekili yaparak bu aileyi ödüllendiriyor.
Bu ödüllendirmeyi yaparken de kılıfını buluyor ve ”Selina Doğan genç bilgili bir arkadaş, parlamentoda çok işimize yarar…Dünyaya da önemli bir mesaj veririz…” sözleri ile aklınca şark kurnazlığı yapıyor.
Lafa bakın hizaya gelin, bütün bilgililer yok olmuş CHP’den aday olacak sadece kökten Ermenici Erdal Doğan’ın Ermenici eşi Selina Doğan Kalmış.
Dersimli Kemal, kökten Ermenici Erdal Doğan’ın Dersim’le ilgili o kadar çok memnun olmuş ki, sevinçten göklere uçmuş eşi Selina Doğan’ı bütün adayların önüne geçirerek, hem de kontenjandan 1.sıra adayı yapmış.
CHP’li seçmende Dersimli Kemal’in her numarasını olduğu gibi bu ballı numarasını yutmuş!
Kırdığı kırkı geçmiş olan Dersimli Kemal CHP’nin başına bir kaset operasyonu ile oturtulmuş özel görevli bir elemandır.
Ey CHP’liler Dersimli Kemal’i partinin başından indirmeniz için daha neler yapması gerekiyor?
İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

Yorumlar kapatıldı.