İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dr. Dikran Toraman

O. Rüştü Baş / rustubas@gmail.com
Başta Enver Yılmaz, Engin Tekintaş olmak üzere iki Şehr-i Emin ile kent konseyi başkanı Atila Tatar’a hitaben bir “Açık Mektup” kaleme aldı. Açık mektupta yazılanları satır satır buraya alacak değilim. Şu kadarını söyleyeyim: Dr. Dikran Toraman’a Orduluların tabii ki vefa borcu var. Ve bu vefa borcunu bizler; Zaferi Milli Mahallesi’nde doğup büyüdüğü sokağa adını vererek helalleşeceksek;  doktorumuzun bunu sadece; Orduspor’da uzun yıllar maddi bir beklenti içinde olmadan verdiği hizmetle fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum.

***
Dr. Toraman; hepimizin kapısını çaldığı; teşhislerindeki isabeti bildiği; tedavisi müddetince -ailenizin bir ferdi gibi-  hastanızdan ilgisini esirgemeyen tanıdığım en güzel insanlardan biridir.
Zeki Mesut Özel, bu özel/güzel insana; hizmetlerinden dolayı bir vefa borcumuz olduğunu uzun süredir söyler durur.
Nihayet; gün ola harman ola dedi ve ilk işaret fişeğini ateşledi. Başta Enver Yılmaz, Engin Tekintaş olmak üzere iki Şehr-i Emin ile kent konseyi başkanı Atila Tatar’a hitaben bir “Açık Mektup” kaleme aldı.
Açık mektupta yazılanları satır satır buraya alacak değilim. Şu kadarını söyleyeyim: Dr. Dikran Toraman’a Orduluların tabii ki vefa borcu var. Ve bu vefa borcunu bizler; Zaferi Milli Mahallesi’nde doğup büyüdüğü sokağa adını vererek helalleşeceksek;  doktorumuzun bunu sadece; Orduspor’da uzun yıllar maddi bir beklenti içinde olmadan verdiği hizmetle fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum.
***
Sizlere samimi bir itirafta bulunayım; bu arkadaşınız çağın gerisinde kaldı. Teknoloji mağduruyum. 15 yıldır değişik modellerde cep telefonu taşıyorum,  daha mesaj atmasını öğrenemedim.
Sosyal medyada nelerin dolaşımda olduğunu ise, birileri ‘gözünüze gözünüze’ bir tablet uzattığında haberdar oluyorsunuz.
Nitekim sosyal medyada Dr. Dikran Toraman hakkında olumlu duyguları içeren Facebook paylaşımları gazetemizin ikinci sayfasını baştan sona doldurduğunu görünce şaşırdım.
Demek ki, paylaştıkça ortak duygular, katmerleşiyor.
Sizin talebiniz bir anda onlarca, yüzlerce insanımızın talebi oluyor.
Bir örnek:
Nurol Sarıçiçek’in Facebook paylaşımında şöyle diyor:
“Dr. Dikran Toraman’ı hiç görmedim, ismini de daha önce duymadım. Hiç görmeden bile hizmetine gıpta ettim.  İnsana ve insanlığa hizmet eden herkese gösterilecek vefa, gösterenin kendisine saygıyı ifade eder, öncelikle! Ordu ve eşrafı kocaman yürekli insanlara, kocaman yüreğini sunmalıdır.”
***
Okudukça öğreniyoruz; yazdıkça çoğalıyoruz.
Kendi adıma, okuduklarımdan çok şey öğrendim. Burada adını sayamayacağım kadar çok insanın duygularıyla duygulandığım için mutluyum.
Noksan bir tarafımın böylece zenginleştiğini söyleyebilirim.

Yorumlar kapatıldı.