İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Azerbaycan’ın Karabağ meselesinde dini etmeni kullanmak çabaları çok tehlikeli

Dışişleri bakanı Edvard Nalbandyan, Azerbaycan yönetiminin belli aralıklarla militarist duyurularda bulunduğu AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarını eleştirdiğini kaydederek: “Bu arada destek almadıklarından şikayetçiler. Bu kez  daha da ileri giderek, Azerbaycan’ın bir İslam ülkesi olduğunu duyurarak, eş başkanları İslamofobik olmakla eleştirdiler. Dini etmeni özellikle şimdi kullanmanın oldukça tehlikeli olduğunun bilincinde olmak gerekiyor. Benzeri denemeler daha önce de oldu, ancak bu kez onlar doğrudan eş başkanı ülkeleri eleştirmekteler. Bu arada kendileriyle ilgili olarak da, hoşgörülü ülke olarak konuşuyorlar” dedi.

***
Karabağ meselesinde Azerbaycan’ın dini etmeni kullanmaya yönelik çabaları özellikle şimdi çok tehlikeli. Beyanat bugün 2 Şubat’ta yapılan basın toplantısında Ermenistan Dışişleri bakanı Edvard Nalbandyan’dan geldi.
Komşu ülke yönetiminin son beyanatlarına ilişkin Nalbandyan, Azerbaycan yönetiminin belli aralıklarla militarist duyurularda bulunduğu AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarını eleştirdiğini kaydederek:
“Bu arada destek almadıklarından şikayetçiler. Bu kez  daha da ileri giderek, Azerbaycan’ın bir İslam ülkesi olduğunu duyurarak, eş başkanları İslamofobik olmakla eleştirdiler. Dini etmeni özellikle şimdi kullanmanın oldukça tehlikeli olduğunun bilincinde olmak gerekiyor. Benzeri denemeler daha önce de oldu, ancak bu kez onlar doğrudan eş başkanı ülkeleri eleştirmekteler. Bu arada kendileriyle ilgili olarak da, hoşgörülü ülke olarak konuşuyorlar” dedi.
Bakan Nalbandyan sözlerinin devamında Bakü’nün düzenlediği konferans ve şovların gerçekliği tahrif edemiyeceğini kaydederek “Azerbaycan’a yönelik eleştiriler Bakü’de Ermenistan’ın tertiplediği komplolar olarak algılanıyor. Yani Azerbaycan’da insan haklarına yönelik durumun eleştirilmesinden, Avrupa kurumlarında belgeler kabul edilmesinden, petrolün ihraç edilmemesinden Ermenistan suçlu” dedi.
Karabağ sorununun çözümü konusunda Azerbaycan’ın ekonomik sorunlarının olası etkisine dair soruya bakan, Azerbaycan’ın hiçbir zaman fazladan bir mütevazilikten muzdarip olmadığını, her zaman petrodolarlarıyla böbürlendiğini kaydetti. Nalbandyan, ancak Ekonomi bakanının son beyanatının Bakü’de kendi kredibilitelerinin petrol üzerine kurulu olduğunu anladıklarını ortaya koyduğunu da sözlerinde kaydetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.