İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivas’ta Ermeni Mezarlığında Temizlik Çalışması Yapıldı

Sivas’ta bulunan Ermeni mezarlığında temizlik çalışması yapıldığı bildirildi. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığına ait askeri alan yanında bulunan Ermeni mezarlığı, temizlik ve bakım çalışmalarıyla daha güzel hale getirildi. Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Sivas Belediye Başkanlığında işbaşı yapan işçiler, mezarlarda temizlik çalışması yaparak gün yüzüne çıkardı. Bazı Ermeni vatandaşlar, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal’ı ziyaret ederek yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Hizmette hiçbir şekilde ayrım yapmadıklarına dikkati çeken Köksal, “Çalışmalarımızda ayrı gayrı yok. 800 yıllık kadim şehir Sivas’ta komşularımıza komşuluk görevimizi yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Köksal, Ermeni mezarlığı içerisindeki temizlik ve bakım çalışmalarının ardından alan fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirten Köksal, şunları kaydetti:
“Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte 2. etap çalışmalara Sivas Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ile başlayacağız. Mezarlık alanı içerisine fidan dikimi yapacağız. Kaldırım, mezarlık düzenlemesi ve parke taşı işlerini yapacağız. Hiçbir mezarlık kimsesiz değil. Bizler komşularımız için üzerimize düşen görevi yapacağız ve Ermeni mezarlığında yapılması gereken ne varsa yapacağız.”

Yorumlar kapatıldı.