İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maritsa Küçük cinayetini aydınlatacak ismin dinlenmesinden vazgeçildi

İstanbul (DİHA) – Samatya’daki evinde 3 yıl önce öldürülen 84 yaşındaki Maritsa Küçük cinayeti ile ilgili devam eden yargılamada mahkeme heyeti, cinayeti aydınlığa kavuşturacak kişi olduğu düşünülen tefeci Aziz Budak’ın bilinen adresinde bulunamaması ve anlatımlarının davayı etkilemeyeceği savıyla dinlenilmesinden vazgeçti.

İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Samatya semtindeki evinde 28 Aralık 2012 tarihinde öldürülen Ermeni kadın Marissa Küçük (84) cinayetiyle ilgili sanık Murat Nazaryan’ın yargılandığı davanın 20’inci duruşması, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan ve avukatları ile Küçük ailesinin avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmada ilk olarak tanık Artin Bıcakçı dinlendi. Bıçakcı, verdiği ifadesinde Nazaryan’ın kimseyi öldürmeyeceğini, yanında çalıştığı tefeci Aziz Budak’ın karanlık işler yaptığını ve Nazaryan’ın bu kişinin bağlantıda olduğu kişiler aracılığıyla bu suçu işlemiş olabileceğini iddia etti.
Tanığın dinlenmesinin ardından söz alan Küçük Ailesi’nin avukatı Eren Keskin, tefeci Aziz Budak’a mutlaka ulaşılması gerektiğini belirtti. Küçük katledildiği tarihlerde Ermeni kadınlara yönelik saldırıların başladığını hatırlatan Keskin, “Olaylarla ilgili soruşturmalar etkin yapılmadı. Emniyet görevlileri olayın asıl sorumlularının ortaya çıkmasına adeta engel olmak istiyor. Bu örgütlü bir nefret suçu cinayetidir” dedi.
Keskin, tefeci Aziz Budak’ın cinayeti çözecek bilgilere sahip olduğunu düşündüklerini belirterek dinlenilmesini talep etti.
Mahkeme Budak’ın dinlenme talebini reddetti!
Mahkeme heyeti başkanı ise, hakkında “yakalanarak getirilme” kararı olmasına rağmen Budak’ın bilinen adreslerinde bulunmadığını söyledi. Duruşma savcısı da “dosyada hukuken bir değişikliğe yol açmayacağı” gerekçesiyle Budak’ın dinlenmesine gerek olmadığı yönünde görüş bildirdi.
Ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, “dosyayı etkilemeyeceği”ni savıyla Budak’ın dinlenmesine ihtiyaç olmadığını yönünde karar vererek, sanık avukatlarını hazırlamaları için duruşmayı 24 Şubat 2016’ya erteledi.
(ek/za/öç)

Yorumlar kapatıldı.