İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Terörüne Kurban Giden İlk Şehitler Los Angeles’tan

Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Yavuz Selim Çankal, yaptığı konuşmada barış çağrısı yaparak, toplumların bir araya gelip meselelere adil ve barışçıl yollardan çözüm bulması temennisinde bulundu. Çankal, “Ermenilerin Türk toplumuna yönelik bunca yıldır devam eden kin ve nefret duygusu artık bitsin, yerini dostluk ve kardeşlik hisleri alsın istiyoruz. Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Diyalog kanallarının sonuna kadar açılması ve toplumların bir araya gelerek, adil ve barışçıl yollarla meseleleri çözmeleri en büyük dileğimiz” şeklinde konuştu.

***

Ermeni terör örgütü ASALA’nın saldırılarında hayatlarını kaybeden Türk diplomatlar, ABD’nin Los Angeles şehrinde törenle anıldı.

Ermeni teröristler tarafından 1982 yılında öldürülen Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ın ölüm yıldönümü vesilesiyle, Güney California Türk Amerikan Derneği (ATASC) tarafından organize edilen anma törenine konsolosluk yetkilileri ve ABD’de yaşayan Türk toplumu temsilcileri katıldı.

Başkonsolos Kemal Arıkan’ın Wilshire Bulvarı’nda şehit edildiği noktaya çelenk bırakılması ve bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende, Ermeni teröristlerce şehit edilen Türk diplomatlarının tek tek isimleri ve hayat hikayeleri okundu.

Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Yavuz Selim Çankal, yaptığı konuşmada barış çağrısı yaparak, toplumların bir araya gelip meselelere adil ve barışçıl yollardan çözüm bulması temennisinde bulundu.


Çankal, “Ermenilerin Türk toplumuna yönelik bunca yıldır devam eden kin ve nefret duygusu artık bitsin, yerini dostluk ve kardeşlik hisleri alsın istiyoruz. Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Diyalog kanallarının sonuna kadar açılması ve toplumların bir araya gelerek, adil ve barışçıl yollarla meseleleri çözmeleri en büyük dileğimiz” şeklinde konuştu.

ATASC Başkanı Burcu Tansu da yurt dışındaki Türk diplomat ve aile üyelerine karşı 1970’li yıllardan 1990’lı yıllara kadar devam eden kanlı terör eylemlerini unutmanın mümkün olmadığını vurgulayarak şehitlerin layıkıyla anılması gerektiği inancıyla töreni organize ettiklerini dile getirdi.


Tansu, “Amacımız nefreti körüklemek değil, vatanımızın masum fertlerine karşı işlenen terör cinayetlerini kınamak ve kayıplarımızı hakettikleri şekilde anabilmektir” dedi.

Yakalarında Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edilen Türk diplomat ve vatandaşların fotoğraflarını taşıyan katılımcılar, törenin ardından bayraklarla donattıkları anma köşesine mum ve çiçek bıraktı.

– Ermeni terörüne kurban giden ilk şehitler Los Angeles’tan

Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu, yurt dışındaki Türk diplomat ve aile üyelerine karşı 1970’li yıllarda başlayan terör eylemlerine hedef olan ilk Türk diplomatik temsilciliği olmuş, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir, 27 Ocak 1973’te Amerikan uyruklu Ermeni Gurgen (Karakin) Yanikiyan tarafından California’nın Santa Barbara şehrindeki bir otelde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Ermeni terör örgütlerinin 1986’ya kadar süren Türk diplomatlarına yönelik saldırılarında diplomatlar, devlet görevlileri ve yakınlarının da bulunduğu 31 kişi şehit edilmişti.

AA

Yorumlar kapatıldı.