İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Beşiktaş cesur davrandı”

Aras Özbiliz sakatlığı yüzünden eski kulübü Spartak Moskova’da yaklaşık 1 yıl forma giyememesine rağmen kendisini transfer eden siyah-beyazlıların çok büyük bir cesaret gösterdiğine dikkat çekti, “Başkan Fikret Orman ve tüm kulüp bana inandı. Onların bu tavrı karar vermemi kolaylaştırdı” dedi. Beşiktaş’ın yeni transferi Aras Özbiliz, Ermeni basınına önemli açıklamalar yaptı. Spartak Moskova’dan ayrılma süreci ve siyah-beyazlı takıma sürpriz transferi hakkında konuşan 25 yaşındaki futbolcu, ülkesindeki futbolseverlere de bir mesaj yolladı.

Rusya defterini kapatarak doğduğu şehir olan İstanbul’a dönen Aras, “Beşiktaş’ı çok büyük bir kulüp olduğu için seçtim. Spartak’ta uzun süre forma giyemedim ve kulüple yol ayrımına geldim. Onlar beni satmak, Beşiktaş da almak istedi. Bir sene boyunca futboldan uzak kalmış bir oyuncuyu transfer etmek çok cesaret isteyen bir şeydir. Ancak Beşiktaş Başkanı ve tüm kulüp bana inandı. Onların bu tavrı benim de karar vermemi kolaylaştırdı. Benim için kulüpte gerçekleştirdikleri karşılama da bu inançlarının göstergesiydi” dedi.
İspanyol ekibi Rayo Vallecano’ya kiralık olarak gönderilmesini de değerlendiren Ermeni futbolcu, “Beşiktaş benim en iyi maç tecrübesine ulaşmamı istiyor. Tekrar eski formumu yakalamamı ve gerçek Aras olmamı bekliyorlar. Bu yüzden kiralık olarak gönderildim. Yaza kadar orada oynayıp, sonra Beşiktaş’a döneceğim” diye konuştu.
Vatandaşlarına mesaj gönderdi
Türkiye’ye transferinin birçok Ermeni futbolsever tarafından hoş karşılanmadığı kendisine hatırlatılan Aras Özbiliz çok net ifadeler kullandı.
Yetenekli futbolcu, “Ben bir futbolcuyum ve sadece futbol oynamak istiyorum. Siyasetçi değilim. Halkımın bu şekilde düşünmesini istemem. Ben konuya farklı bir açıdan yaklaşıyorum. Kulübümde istikrarlı şekilde sahaya çıkabilirsem, tekrar milli formayı giyerek Ermenistan’a katkı sağlayabileceğim. Son zamanlarda sıklıkla milli takımda oynamadım. Beşiktaş’ta oynayarak, Ermenistan için daha çok şey yapabileceğim” yorumunu yaptı.
Sukiasyan: Cevap veremem
Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Varujan Sukiasyan, Aras Özbiliz’in Beşiktaş’a transferini değerlendirdi. Aralık ayında bu göreve getirilen 59 yaşındaki teknik adam, “Aras, Türkiye’de kalmıyor. Sezon sonuna kadar Rayo Vallecano’ya kiralandı. Biz milli takım olarak Aras’ın sürekli sahada kalmasından yanayız” dedi. Suakisyan, “Aras Özbiliz, Beşiktaş’ta kalması halinde milli takıma çağrılacak mı?” sorusuna karşılık ise “Kusura bakmayın ama bu soruya cevap veremem” demekle yetindi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın iki yıldır takip ettiği Aras Özbiliz, 2014 Mayıs ile 2015 Nisan arasında sakatlığı yüzünden Spartak Moskova forması giyememişti.
Haber Kaynağı: Milliyet

Yorumlar kapatıldı.