İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimed Başkanı Dr. Savaş Eğilmez: “Türk Tarihine Yeni İftiralar Atılıyor”

Eğilmez, sözde Ermeni soykırımı iddialarının yanında şimdi de yine tarihi gerçekler bir tarafa bırakılarak başka soykırım hikayeleri dillendirilmeye başlandı.” dedi. Dersim Cemaati Berlin temsilciliğinin girişimleriyle Friedrichshain Kreuzberg İlçe Meclisi’nde Yeşiller Partisi, SPD ve Sol Partinin ” Dersim Soykırımı Anıtı” dikilmesi yönünde önerge hazırlandığını kaydeden ASİMED Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, şöyle konuştu: “Mart sonunda yapılacak oylamada Kreuzberg İlçe Meclisi önergeyi kabul ederse, yaklaşık 250 bin Türk’ün yaşadığı Berlin’e ” Dersim Soykırımı Anıtı” dikilecek. (Gerçekler er geç ortaya çıkar. HYETERT)

***
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, sözde Ermeni soykırımı iddialarının yanında şimdi de yine tarihi gerçekler bir tarafa bırakılarak başka soykırım hikayelerinin dillendirilmeye başlandığını belirtti.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, sözde Ermeni soykırımı iddialarının yanında şimdi de yine tarihi gerçekler bir tarafa bırakılarak başka soykırım hikayelerinin dillendirilmeye başlandığını belirtti. Dr. Eğilmez, “Almanya’da Berlin’in Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinde son dönemdeki gelişmeler, başta Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizi sonra da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ciddi anlamda rahatsız ve huzursuz edecek durumda. Sözde Ermeni soykırımı iddialarının yanında şimdi de yine tarihi gerçekler bir tarafa bırakılarak başka soykırım hikayeleri dillendirilmeye başlandı.” dedi. Dersim Cemaati Berlin temsilciliğinin girişimleriyle Friedrichshain Kreuzberg İlçe Meclisi’nde Yeşiller Partisi, SPD ve Sol Partinin ” Dersim Soykırımı Anıtı” dikilmesi yönünde önerge hazırlandığını kaydeden ASİMED Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, şöyle konuştu: “Mart sonunda yapılacak oylamada Kreuzberg İlçe Meclisi önergeyi kabul ederse, yaklaşık 250 bin Türk’ün yaşadığı Berlin’e ” Dersim Soykırımı Anıtı” dikilecek. Türkiye Cumhuriyeti’ni soykırımcı ilan etmeyi amaçlayan anıtın, Dersim Cemaati dernek lokalinin bitişiğindeki yeşillik alana dikilmesi planlanıyor. Anıtın boyutu ve özellikleri ise, önergenin İlçe Meclisi tarafından kabul edilmesini takip eden süreçte belirlenecek. Önergenin gerekçesinde Türkiye’yi mahküm eden sert ifadelere yer verildi. Önerge, 20 Ocak 2016’da Kreuzberg İlçe Meclisi Uyum Komisyonu’nda da gündeme geldi. Anıtın dikilip dikilmeyeceğine ve “soykırım” sözcüğünün kullanılıp kullanılmayacağına İlçe Meclisi Mart ayının sonunda karar verecek. İlçenin Belediye Başkanı Monika Herrmann. Biz dernek olarak Beldiye Başkanı merkezli bir protesto kampanyasına başladık. Böyle bir anıtın başta Berlin’de yaşayan 250 binden fazla Türk ile beraber, tüm Almanya’daki Türkleri oldukça rahatsız edeceğini ve böyle bir durumdan tüm Almanya’nın huzursuz olacağını anlatan mektubu, belediye başkanı ve meclis üyelerine gönderdik. Vatandaşlarımızdan da belediye ait olan buergermeisterin@ba-fk.berlin.de adresine böyle bir anıtın dikilmesi ihtimalini şiddetle kınadıklarını belirten mesajlar göndermelerini istiyoruz. Gönderilecek her elektronik posta, Kreuzberg Belediyesinin, bu projesini iptal etmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır.” – ERZURUM

Yorumlar kapatıldı.