İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, devlet imarının temeline konan ilk taşlardır

28 Ocak Ordu Günü vesilesiyle hizmetleri esnasında gösterdikleri sadakat, cesaret ve önemli hizmetler için bir grup subay devlet ödül ve rütbelerle onore edildiler. Ermenistan Cumhurbaşkanlığı konutunda ödül töreni yapıldı. Ermenistan cumhurbaşkanı ve başkomutan Serj Sarkisyan, Ordu günü vesilesiyle bir kutlama konuşması yaptı, ödüllendirilenleri kutladı.

28 Ocak Ordu Günü vesilesiyle hizmetleri esnasında gösterdikleri sadakat, cesaret ve önemli hizmetler için bir grup subay devlet ödül ve rütbelerle onore edildiler. Ermenistan Cumhurbaşkanlığı konutunda ödül töreni yapıldı. Ermenistan cumhurbaşkanı ve başkomutan Serj Sarkisyan, Ordu günü vesilesiyle bir kutlama konuşması yaptı, ödüllendirilenleri kutladı.
Başkan Sarkisyan yaptığı konuşmada yurttaşları ve törende hazır bulunanları kutlayarak, bu yıl Ermenistan Cumhuriyetinin 25. Kuruluş yılını kutladığını hatırlatarak şunları kaydetti:
“Çeyrek asırdır özgür ve bağımsız bir devlet düzenine sahibiz. Bu tüm zaman zarfında ülkemizin 25 yıllık yolunun yarattığımız ordu olmadan imkansız olacağına bir an bile şüphe etmedik.
Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, devlet imarının temeline konan ilk taşlardır. Bu zamanın ve bölgenin mecburiyetiydi. Biz kim olduğumuzu ve nerede yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Biz Ermeniyiz, Yakındoğu ve Ön Asyanın kadim milletlerinden biri olarak, binlerce yıllık tecribeye sahibiz.
Bugün Yakındoğu’da ve genel olarak bize yakın havalide meydana gelen olaylar ne yazık ki bize malum olup belli aralıklarla tekrarlanmaktadır. Bunlar son asırlarda ve asgari ikibin yıl esnasında gözlerimizin önünde gerçekleşmişlerdir. 25 yıl önce, kendi alınyazımıza hükmetme sorumluluğunu yüklenirken, bunun muharebe alanıne girmekle eşdeğer olduğunun bilincindeydik.
Ve biz girdik. İnsan ve halkın hakları adına girdik. Tüm şüphe edenler için en ikna edici ve son nişan olan Bakü Ermeni Kilisesinden yükselen dumanı zaten görmüştük. Sonra artık bizim günümüzde kundaklanmış ve havaya uçurulmuş dini mekanlardan yükselen dumanı tüm dünya görecek, şaşkınlık ve esef muhatarası yaşayacaktı.
Biz bu tehlikeyi 1988’den itibaren yaşadık ve kendiliğinden oluşan öz savunma birlikleri, varolma yolunda ilk adımlardı. Gönüllü hareketinin, zamanında muharebe meydanında gönüllü orduya dönüşmezse  başarısızlığa mahkum olacağını da biliyorduk. Ermeni düzenli ordusu, galip ordumuz, savaş sınavını verdi, çünkü o günlerde hem Karabağ hem Ermenistan hem de tüm Ermeniler yekvücur millet-orduya dönüştüler (…)”.

Yorumlar kapatıldı.