İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Irak cumhurbaşkanı: Irak’ta Ermenilerin varlığı asırlara uzanan bir tarihe sahip

26 Ocak’ta Bağdat’ta Ermenistan-Irak Hükümetlerarası Ortak Komisyon olağan oturumu başladı… Cumhurbaşkanı Masum, Ermenistan cumhurbaşkanı ve Ermeni halkına selam ve iyi dileklerini iletti. Ermenilerin Irak’taki varlığı ve onların ülke gelişimine katkılarının altını çizdi. Masum, Ermenilerin Irak’taki varlığının  asırlara uzanan bir tarihi olduğunu, ülkenin birçok yerleşim biriminde Ermeni izlerini bulmanın mümkün olduğunu, Ermeni toplumunu endişelendiren güncel sorunların daima iktidarın dikkat merkezinde olduğunu belirtti.

***
26 Ocak’ta Bağdat’ta Ermenistan-Irak Hükümetlerarası Ortak Komisyon olağan oturumu başladı. Oturumu Ermeni tarafından Bölgesel İdare ve Acil Durumlar bakanı Armen Yeritsyan ve Irak tarafından Tarım bakanı Falah Zeyta başkanlık ettiler. Ermeni Delegasyonunda Dışişleri, Enerji, Sağlık, Ekonomi ve Tarım Bakanlıkları temsilcileri yer almaktalar.
Dışişleri Bakanlığı Basın Servisinden verilen bilgiye göre, buluşma gündeminde ekonomik ve insani alanlarda işbirliğine ilişkin konular bulunmakta.
Oturum esnasında taraflar son yıllarda Ermenistan ve Irak arasında birçok alanlarda ve özellikle ticaret ve ekonomi alanında işbirliğinin canlanması ve ticaret hacminde görülen artışın altını çizdiler. Çalışma grupları işbirliğinin derinleşmesi ve yeni yollar bulunması konularını irdelediler.
Bakan Yeritsyan ziyaret çerçevesinde Irak devlet başkanı Fuad Masum’la buluştu ve Ermeni mevkidaşı Serj Sarkisyan’ın kardeş Irak halkına selam ve iyi dileklerini nakletti. Bakan Ermenistan ve Irak halklarının birçok tarihi ortak noktaları olduğunu, asırlarca sürekli bir arada yaşadıklarını ve Ermenistan yönetiminin her şekilde  dostluğu pekiştirme ve ikili işbirliğinin gelişim ve derinleşmesine katkıda bulunmaya yönelik sadakatini kaydetti. 
İki ülke arasında doğrudan hava iletişimi ve buna paralel karasal iletişim yollarının geliştirilmesinin önemi yanısıra iş çevrelerinin temaslarının genişletilmesi gerekliliğinin altı çizildi.
Cumhurbaşkanı Masum, Ermenistan cumhurbaşkanı ve Ermeni halkına selam ve iyi dileklerini iletti. Ermenilerin Irak’taki varlığı ve onların ülke gelişimine katkılarının altını çizdi. Masum, Ermenilerin Irak’taki varlığının  asırlara uzanan bir tarihi olduğunu, ülkenin birçok yerleşim biriminde Ermeni izlerini bulmanın mümkün olduğunu, Ermeni toplumunu endişelendiren güncel sorunların daima iktidarın dikkat merkezinde olduğunu belirtti.
Ermenistan Bölgesel İdare ve Avcil Durumlar bakanı Yeritsyan, Irak yönetimine Ermeni toplumuna gösterilen destek için özel teşekkür etti.
Komisyon çalışmaları 27 Ocak’ta da devam edecek.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.