İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKP Milletvekili: Türkiye’nin Kürt Sorunu Yok, Ermeni Sorunu Var

AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye’nin Kürt sorunu olmadığını, Ermeni sorunu olduğunu iddia etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan AKP Milletvekili Faruk Çaturoğlu Osmanlı Devleti’ne Ermenilerin ihanet ettiğini ve arkadan hançerlediğini belirterek, şimdi de benzer bir sorunun gündemde olduğunu kaydedip “Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur, Ermeni sorunu vardır” dedi. (Sayın Milletvekilinin dünyadan haberi olmadığı anlaşılıyor. Bazı Irkçıların bile artık gündeme getirmediği Kürt halkını inkar ve Ermenileri suçlama temelli sözler bilgisizliğinin örneği olurken; Cumhurbaşkanı terörün dini milleti olmaz derken bir milletvekilinin tersini söylemesi acıklı. HYETERT)

AKP’li Faruk Çaturoğlu’nun bu sözlerine AKP’nin Ermeni asıllı milletvekili Markar Eseyan ile Yandaş Akşam Gazetesi’nde yazan Başbakan Davutoğlu’nun Fahri Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın ne tepki vereceği merak konusu…

İşte Anadolu Ajansı’nın Haberi;

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ile Kamu Denetçiliği Kurumunun 2016 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İş Bankası ile ilgili tartışmalara değinerek, bir partinin bankası olmaması gerektiğini söyledi.

Osmanlı Devleti’ne Ermenilerin ihanet ettiğini ve arkadan hançerlediğini belirterek, şimdi de benzer bir sorunun gündemde olduğunu kaydeden Çaturoğlu, “Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur, Ermeni sorunu vardır” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Çaturoğlu’nun İş Bankası ile ilgili değerlendirmesi üzerine söz alarak, İş Bankasıyla ilgili yalan yanlış söz söylemenin suç olduğunu belirtti. Temizel, “CHP’nin İş Bankası hisseleriyle ilgili olarak tek bir kuruşluk menfaati yoktur. Gelirlerin tamamı Dil ve Tarih Kurumuna bağışlanır. Daha önceden el konma denenmiştir, Anayasa Mahkemesinden dönmüştür. ‘İş Bankası parti bankasıdır’ diye olay söz konusu değildir” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da İş Bankası ile ilgili açıklamaların manipülasyon suçu olduğunu söyleyerek, “Tüm bu açıklamalarla ilgili Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Ayrıca İş Bankası hisse senedi olanlar da tazminat davası açabilir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.