İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP İstanbul Milletvekili Ermeni asıllı Garo Paylan kimdir?

Ermeni asıllı Malatyalı bir ailenin, İstanbul’da dünyaya getirdiği üç çocuğun ortancası olup 1972 doğumludur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Uzun yıllar Ermeni okullarında yöneticilik yapan Paylan, ana dili temelli çok dilli eğitimin gelişimi için projeler yönetti. HDP’nin kurucularından olup halen HDP merkez yürütme kurulu üyesidir. (Ne diyelim diliniz eşek arısı soksun. Garo Paylan Ermenidir, Ermeni asıllı dönme değil. HYETERT)

***
HDP’den İstanbul Milletvekili Ermeni asıllı Garo Paylan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş HDP’nin Anayasa Komisyonu üyeleri olarak yer alacak. Peki HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan kimdir? İşte Garo Paylan’ın hayatı.

Ermeni asıllı Malatyalı bir ailenin, İstanbul’da dünyaya getirdiği üç çocuğun ortancası olup 1972 doğumludur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Uzun yıllar Ermeni okullarında yöneticilik yapan Paylan, ana dili temelli çok dilli eğitimin gelişimi için projeler yönetti. HDP’nin kurucularından olup halen HDP merkez yürütme kurulu üyesidir.
Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Yorumlar kapatıldı.