İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kremlin, batmayan Rus ekonomisi yarattı’

Rusya en yenilikçi 15 ekonomi arasında. İsviçre’de yayınlanan Finanz und Wirtschaft gazetesine konuşan Alman ekonomi uzmanı Matthias Siller, ekonomideki olumsuz gelişmelere rağmen Rusların panik havasında olmadığına dikkat çekti. Siller, “Ruslar, geçmişte yaşanan ‘panik atakların’ aksine bu kez şaşırtıcı şekilde sakin kaldı. Rusya, kendi kendine yetmeyi başardığı için, ülkede bankaların batma riski ve enflasyon tehdidi bulunmuyor” dedi. Alman uzman, Kremlin’in Rus ekonomisini ‘batmayan’ bir yapıya kavuşturduğundan, devletin temerrüde düşme tehdidi altında olmadığını da vurguladı.

***
Alman ekonomi uzmanı Siller, Rusya’da yaşanan zorlu ekonomik duruma rağmen, devletin temerrüt tehdidiyle karşı karşıya olmadığını söyledi.
Rusya-Ruble-Borsa
© SPUTNİK/ VLADİMİR PESNYA
Rusya en yenilikçi 15 ekonomi arasında.
İsviçre’de yayınlanan Finanz und Wirtschaft gazetesine kounşan Alman ekonomi uzmanı Matthias Siller, ekonomideki olumsuz gelişmelere rağmen Rusların panik havasında olmadığına dikkat çekti.
‘BANKALARIN BATMA RİSKİ BULUNMUYOR’
Siller, “Ruslar, geçmişte yaşanan ‘panik atakların’ aksine bu kez şaşırtıcı şekilde sakin kaldı. Rusya, kendi kendine yetmeyi başardığı için, ülkede bankaların batma riski ve enflasyon tehdidi bulunmuyor” dedi.
Alman uzman, Kremlin’in Rus ekonomisini ‘batmayan’ bir yapıya kavuşturduğundan, devletin temerrüde düşme tehdidi altında olmadığını da vurguladı.
‘RUSYA’NIN YABANCI YATIRIMA İHTİYACI YOK’
Diğer taraftan Siller, Rusya’nın özel sektörde önemli başarılar elde ettiğine de değinerek, şunları söyledi: “Rusya’nın artık yabancı yatırıma ihtiyacı yok. Çünkü sabit sermayeye sahip. Rusya, yabancı yatırım yerine kendi ürünlerini üretecek” dedi.

Yorumlar kapatıldı.