İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakırköy’de doğdu Ermenistan’ın Messi’si oldu

Koray Durkal
Ailesinin Hollanda’ya göç etmesi nedeniyle Türkiye’de doğmasına karşın futbol hayatına Avrupa’da başlayan 25 yaşındaki oyuncu, 2011’de Portakalları değil Ermenistan Milli Takımı’nı tercih etti. ARA transfer dönemini sadece bir güne sıkıştıran Beşiktaş’ta, en fazla Aras Özbiliz’in kadroya katılması şaşkınlık yarattı. 

Siyah beyazlılarda 25 yaşındaki Türkiye doğumlu Ermeni oyuncu adeta bir sürpriz olarak nitelendirildi. Peki, Kartal’ın bir anlamda herkesi ters köşeye yatırarak transfer ettiği Aras kimdir?
9 Mart 1990’da Bakırköy’de dünyaya gelen ancak ailesinin, Hollanda’ya göç etmesiyle birlikte futbol hayatına da bu ülkede başlayan Aras, henüz 8 yaşında Ajax altyapısı tarafından keşfedildi. 18 yaşında A takıma yükselen yıldız oyuncu, 2009’da Hollanda’da ‘Geleceğin yeteneği’ ödülünü aldı. Aras, milli takım tercihi nedeniyle de ‘Ermeni Messi’ olarak anılmaya başlandı.
10’A KATLADI
ANCAK yaşadığı talihsiz sakatlıklar gelişimini etkiledi. Buna karşın 2011-12 sezonunda Ajax’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynadıkları Manchester United’a elendiği seride Old Trafford’da 1 gol, 1 asistle yıldızlaşarak eski günlere dönüş sinyali verdi. 2012’de 1 milyon Euro’ya Rusya’da Krasnodar’a giden Aras, bir yılda  sonra bonservis bedelini 10’a katlayarak Spartak Moskova’nın yolunu tuttu.
TÜRK-ERMENİ POLEMİĞİ
2011’de Hollanda yerine Ermenistan milli takımını seçti. “Ben Türk değilim. Ermeniyim. Sadece Türkiye’de doğdum” açıklamasıyla gündeme gelen genç oyuncu, Spartak’ta hocası Murat Yakın’la “Beni Ermeniyim diye oynatmıyor” polemiği yaşamıştı.
ASIL GELECEK SEZON GÖRÜN
BEŞİKTAŞ’ın Spartak Moskova’dan kadrosuna kattığı Aras Özbiliz, Rayo Vallecano’ya kiralanacak. Siyah beyazlıların Dış Transferden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, 25 yaşındaki yıldızın gelecek sezon planları arasında olduğunu söylerken, “Devre arasında Aras’ı kadromuza katma fırsatı çıkınca bunu tepmek istemedik. Ancak onun için gelecek sezon önemli planlarımız var. 6 aylığına Rayo Vallecano’ya kiralayacağız. Gelecek sezon nasıl bir oyuncu olduğunu Beşiktaş forması altında gösterecek” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/bakirkoyde-dogdu-ermenistanin-messisi-oldu-40043634

Yorumlar kapatıldı.