İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran-Ermenistan İlişkileri

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, “Tahran’ın, Erivan’la ilişkileri geliştirmek için bir sınırlaması yoktur” dedi… Cihangiri, “Yaptırımların kaldırılması ve bankacılık sorununun çözülmesiyle, iki ülke arasındaki bankacılık faaliyetlerinin geliştirilmesinin önü açılmıştır. Bu aşamadan sonra aramızdaki ticaret hacmini yükseltebiliriz. Ayrıca İranlı müteahhit ve mühendislik şirketleri ülkenizde her türlü projeyi gerçekleştirmek için hazırdır” yorumunu yaptı.

***
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, “Tahran’ın, Erivan’la ilişkileri geliştirmek için bir sınırlaması yoktur” dedi.
İran’ın resmi ajansı İRNA’nın haberine göre, Ermenistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Gagik Beglaryan’ı kabulünde yaptığı konuşmada Cihangiri, “İran-Ermenistan ilişkileri iki ülke tarihsel bağları ve iyi komşuluk ilişkileriyle her zaman samimi ve iyi ilişkiler olmuştur” ifadelerini kullandı.
Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği alanlarının tespit edilmesi gerektiğini belirten Cihangiri, “Tahran’ın, Erivan’la ilişkileri geliştirmek için bir sınırlaması yoktur. İki ülke arasındaki ilişkilerin önündeki engellerin kaldırılması ve işbirliği alanlarının tespiti için işbirliği ortak komisyonunun önemli bir rolü bulunmaktadır” diye konuştu.
Cihangiri, “Yaptırımların kaldırılması ve bankacılık sorununun çözülmesiyle, iki ülke arasındaki bankacılık faaliyetlerinin geliştirilmesinin önü açılmıştır. Bu aşamadan sonra aramızdaki ticaret hacmini yükseltebiliriz. Ayrıca İranlı müteahhit ve mühendislik şirketleri ülkenizde her türlü projeyi gerçekleştirmek için hazırdır” yorumunu yaptı.
Konuşmasına yaptırımların kaldırılmasını tebrik ederek başlayan konuk bakan Beglaryan da “İran’la ilişkileri ve işbirliğini geliştirmek Ermenistan’ın önem verdiği konulardan biridir. Ülkemiz yaptırımların kalkmasını bekliyordu. Çeşitli alanlarda yapıcı görüşmelerde bulunduk. Umarım kısa zamanda bu görüşmelerin müspet sonuçlarına şahit oluruz. Ermenistan, İranlı müteahhit ve mühendislik şirketlerinin sahip oldukları tecrübelerle ülkemizde gerçekleştirecekleri projelerle ilgilenmektedir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.