İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Evcil hayvanlarını kilise rahibine kutsattılar

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen ve hayvanlara adanan “San Anton” adlı dini bayram nedeniyle çok sayıda İspanyol, evcil hayvanını kiliseye getirerek rahibe kutsattı. Bu yıl ilk defa tüm hafta sonuna yayılan bayram vesilesiyle kent merkezinde çok sayıda etkinlik düzenlendi. Ancak en önemlisi yine San Anton kilisesinde yapılan ayin ve kilise rahibi tarafından evcil hayvanların kutsanması oldu.

 
 
Bu yıl ilk defa tüm hafta sonuna yayılan bayram vesilesiyle kent merkezinde çok sayıda etkinlik düzenlendi. Ancak en önemlisi yine San Anton kilisesinde yapılan ayin ve kilise rahibi tarafından evcil hayvanların kutsanması oldu.
 
 
Özellikle köpek ve kedi sahibi İspanyollar, hayvanlarını kutsatmak için kilise önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çevredeki insanların meraklı bakışlarıyla rahip tarafından kutsanan evcil hayvanlar, renkli görüntüleriyle dikkat çekti.
 
 
Bu arada hayvanseverler ve konuyla ilgili dernekler, son 3 gündür düzenlenen konferans ve söyleşilerde, İspanya’da çok sayıda evcil hayvanın sahipleri tarafından terk edilmesini veya kötü muameleye maruz kalmasını eleştiren açıklamalar yaptı.
 
 
Affinity Vakfı adlı bir kuruluş, 2014 yılı rakamlarına göre İspanya’da 140 binden fazla terk edilen köpek ve kedinin hayvan bakım evlerinde korunmaya alındığını kaydetti. Verilen bilgilerde, İspanyolların son yıllarda özellikle geçim sıkıntısından evcil hayvanlarını terk ettikleri bildirildi.
 
(AA)
 
http://www.trthaber.com/haber/yasam/evcil-hayvanlarini-kilise-rahibine-kutsattilar-230308.html

Yorumlar kapatıldı.