İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doğu Ekspresi ile Ermenistan Sınırına

Hızlı tren ülkesi olma yolunda ilerleyen ülkemizde, emektar Doğu Ekspresi’nde başlayan yolculuk Ermenistan sınırında bulunan Ani Harabeleri’ne kadar uzandı. İstanbul’dan Kars’a 11 şehre uğradığım yolculuk toplamda 30 saat sürdü.

Memleketlerine, memleketlilerine kavuşma arzusu içerisinde yer alan tren yolcuları bavulları, bohçaları, yatakları, erzakları ile birlikte iniyorlar vapurdan Haydarpaşa İskelesi’ne. İstanbul’a giriş ve çıkışın simgesi olan Haydarpaşa Garı’nın o efsane merdivenlerinden ağır adımlar Doğu Ekspresi’nin hareket düdüğünün duyulması ile birlikte hızlanıyor. Hareket memurunun işareti ile eş zamanlı olarak trenin içine adım atan yolculardan kimileri kompartımanlarına, kimileri koltuklarına kendilerini atarken kimileri de tıklım tıklım dolu vagonun bir köşesine çömelerek başlatıyor Doğu Ekspresi yolculuğunu’ benzeri bir girişle hikayeme başlamayı inanın çok fazla isterdim. Tren yolculuğu denince akla gelen ilk istasyon olan Haydarpaşa Garı yerine doğu yolculuğuna Pendik’ten başlamak benim açımdan bir hayli tuhaf oldu.
Yaklaşık 4 buçuk saat süren hızlı tren yolculuğu sonunda Ankara’ya ulaşıyorum. Saatler 18.00’ı gösterirken insanlar sevdiklerini Haydarpaşa yerine Ankara Garı’ndan uğurlamak için ellerini sallamaya başlıyor. Hayır duaları, iyi yolculuklar temennilerinin ardından hızlanarak ilk durağı olan Kırıkkale’ye doğru yol almaya başlıyor doğunun emektar treni. Ülkemizde Yüksek Hızlı Tren ağının yaygınlaşması ve havayolu ulaşımının artması sonucundan artık eskisi kadar sık tercih edilmeyen Doğu Ekspresi, Kurtalan ve Vangölü Ekspresi ile birlikte uzun mesafede son eski tip trenler olarak kabul ediliyor. 
Genelde acelesi olmayan, kafa dinlemek isteyen, yolculuğu gerçekten seven insanların kullandığı Doğu Ekspresi’nde dileyenler Ankara’dan Kars’a 1000 km boyunca, minimum 25 saat aralıksız kafa dinleme imkanına sahipler. Tren şefi Doğu Ekspresi’nin giderlerinin Dünya Bankası tarafından karşılandığını ve kırk tane de hızlı tren gelse Doğu Ekspresi’ni kimsenin emekli edemeyeceğini söyleyerek bir nevi eski tip tren sevdalılarına müjde veriyordu.

Yorumlar kapatıldı.