İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ülkesinin Anahtarını Rusya’ya Teslim Etti!

Rusya ile Suriye arasında imzalanan güvenlik anlaşması gün ışığına çıktı. Buna göre Rusya uçaklarını ve askerlerini bu ülkede “istediği kadar” tutabilecek ve Rusya anlaşmaya tek taraflı olarak son verebilecek. Rusya’nın ekim ayında Suriye’ye müdahalesinin ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkesinin askerlerini bu ülkede daimi olarak tutmak istediği ileri sürülmüştü. Önceki gün Kremlin tarafından yayınlanan 2 ülke arasındaki güvenlik anlaşması belgesine göre Rusya’nın Suriye’de kalıcı olarak askeri güç tutmasına imkân tanınıyor. 

26 Ağustos tarihli bir belge de, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin Rus güçlerinin ülkede istediği kadar kalmasını kabul ettiğini gösteriyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriyeli mevkidaşı Cassem el Freij’in imzasına taşıyan belgenin son sayfasında tarafların üzerinde uzlaştığı konuların “Sınırsız bir zaman dilimi için” geçerli olduğu belirtiliyor.

Belgede ayrıca Rus güçlerinin ülkeden ayrılmasına Rusya’nın tek taraflı olarak karar verebileceği ancak bunu 12 ay önceden bildirmesi gerektiği belirtiliyor. Rusya güçlerinin her türlü diplomatik dokunulmazlıktan faydalanacağı ve bu güçleri artırabileceği de anlaşma koşulları içerisinde yer alıyor.

Yorumlar kapatıldı.