İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Karabağ meselesinde Türkiye’nin yapacağı birşey yok ve olamaz

Karabağ meselesinin çözümü konusunda Türkiye’nin yapacağı bir şey yok ve olamaz. Beyanat NEWS.am muhabirine Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun beyanatını yorumlayan Ermenistan Millet Meclisi Başkan yardımcısı Eduard Şarmazanov’dan geldi.

“Bu beyanat Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerini ihlal ederek, önkoşullar ileri sürmeye devam ettiğini bir kez daha göstermektedir” diyen Şarmazanov sözlerine şöyle devam etti:
“Karabağ sorununa ilişkin olarak, net ifade ediyorum: Türkiye’nin burada yapabaileceği birşey yok ve olamaz”.
Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye-Ermenistan ilişkileri Karabağ problem varken düzelmeyecek” açıklamasında bulundu.
Hatırlatalım: 8. Büyükelçiler Konferansı’nın ikinci ayağı Gaziantep’te, üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde “Kriz Yönetimi ve İnsani Çözümler” konulu konferansta konuştu.Çavuşoğlu, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşemediğini hatırlatarak, Azerbaycan meselesinin doğrudan Türkiye’nin meselesi olduğunu, Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sini işgal ettiğini ve Karabağ problemi varken bu ilişkilerin düzelemeyeceğini belirtti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.