İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Geçimli’deki Ermeni değirmeni yöreye hayat veriyor

Hakkari’nin Geçimli köyünde, Ermenilerden kalma tarihi su değirmeninde tahin üretiliyor. Hakkari-Çukurca Karayolu üzerindeki 170 hanelik Geçimli Köyü’nde yıllardır faaliyet gösteren ve günümüz teknolojisine de meydan okuyan tarihi su değirmeninde günde 50 kilo katıksız doğal tahin üretilerek, 5 kiloluk bidonlara boşaltılıyor. Kente yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi su değirmenini işleten Emin Ölmez, yüzlerce yıl önce bölgede yaşayan Ermeniler tarafından kurulan ve işletilen değirmenin, daha önce dedesi tarafından işletildiğini belirterek, şimdi ise kendilerinin işletmeye başladıklarını söyledi.

HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
Tamamen doğal olan ve suyla çalışan değirmenle ilgili teknik bilgilerde veren Ölmez,” Yaz aylarında buğday ve mısır; kış aylarında ise susamlarını getiren köylülerden yüzde 10 arpa veya yüzde 10 ücret alıyoruz” dedi.

 Değirmen çalışanları ise bir taraftan işlerini yaparken, bir yandan da gündemi takip ettiklerini ifade ederek, süreçten dolayı üzgün olduklarını ve bir an evvel barış ve huzurun bölgeye gelmesini istediklerini belirttiler. Hakkarihabertv.com

Yorumlar kapatıldı.