İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika’da Kaç Müslüman Var?

Pew Araştırma Merkezi’nin 2014 Dini Görünüm Çalışması, Amerikalı yetişkinlerinin yüzde 0.9’unun kendilerini Müslüman olarak tanımladıklarını gösterdi.  2011’de Arapça, Farsça, Urduca ve İngilizce dillerinde Müslüman Amerikalılar ile yapılan bir araştırmanın tahminlerine göre, ülkede 1.8 milyon Müslüman yetişkin (ve her yaştan 2.75 Müslüman) vardı. Bu araştırmanın bulgularından birisi de Amerika Müslümanlarının çoğunluğunun (%63) göçmen olduğuydu.

Demografik tahminlere göre Müslümanlar, 2050’de, ülkede dini olarak ikinci en büyük inanç topluluğu olan ve kendilerini Yahudi olarak tanımlayan insanları geçerek Amerika nüfusunun yüzde 2.1’ini oluşturacak.
Pew Araştırma Merkezi’nin yeni raporunun tahminine göre, Müslümanların daimi ikamet statüsü (yeşil kart) kazanım payı 1992’de yaklaşık yüzde 5’ten 2012’de, hemen hemen 100.000 göçmene tekabül eden, yüzde 10’a yükseldi.

Amerikalı Müslümanlar ne düşünüyor?
Müslüman Amerikalılarla 2011 de yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalı Müslümanların yaklaşık yarısı (%48) kendi dini liderlerinin İslami aşırılıklara karşı yeterince konuşmadıklarını söylüyorlar.
Dini olarak çoğulcu bir toplumda yaşadıklarından dolayı, Müslüman Amerikalıların diğer birçok ülkedeki Müslümanlara göre daha fazla gayri-Müslim arkadaşa sahip olmaları daha muhtemel.
Araştırma yapılan 39 ülkedeki küresel yüzde 95 ortalamasına kıyaslandığında, Müslüman Amerikalıların sadece yarısı kadarı (%48) yakın arkadaşlarının hepsi ya da çoğunun Müslüman olduğunu ifade ediyorlar.
Yaklaşık olarak her 10 Amerikalı Müslümandan biri (%69), dinin hayatlarında çok önemli bir yeri olduğunu söylüyor. Neredeyse hepsi (%96) Allah’a inandığını, hemen hemen üçte ikisi (%65) en azından günlük ibadet ettiğini, ve yaklaşık yarısı (%47) en azından haftalık olarak dini hizmetlere katıldığını belirtiyor.
Bütün bu geleneksel ölçülere göre Amerika’daki Müslümanlar, diğer birçok ülkedeki Müslümanlara göre daha az dindar olsalar da, hemen hemen Amerikalı Hristiyanlar kadar dindarlar.
Politik ve sosyal görüşler dikkate alındığında, Cumhuriyetçi Parti’ye (%11) göre Müslümanların Demokrat Parti’yi (%70)  benimsemeleri ya da ona eğilim göstermeleri, ve daha az hizmet sunan küçük bir hükumet yerine (%21) daha çok hizmet sağlayan büyük bir hükumeti tercih ettiklerini (%68) söylemeleri çok daha muhtemel.

Yorumlar kapatıldı.