İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yervant Pamboukian: Soykırımın tanınması meselesi artık anakronizmdir

Yazar: Aida Hovhannisyan
Taşnaksutyun üyesi Lübnan Ermenisi Yervant Pamboukian, Ermeni Soykırımının tanınması meselesinin artık anakronizm olduğu görüşünde. NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Pamboukian şunları kaydetti: “Bu veya şu ülkenin Soykırımı tanıdığını duyduğumuzda manen teselli buluyoruz, olan da artık yeterli. Önemli olan Türkiye, ABD ve Büyük Britanya’nın Soykırımı kabul etmesidir, zira bu ülke devlet arşivlerinde Soykırıma ilişkin belgeler bulunmakta, bu ülke elçilerinin ilk verileri toplantılarını biliyoruz, ancak onların Soykırımı hiçbir zaman tanımayacaklarını biliyoruz. Başka ülkelerin tanıması bize bir şey vermez”.

Pamboukian ileri adım atmak, talepkar olmak ve sadece mali tazmin değil kaybedilen toprakların da talep edilmesi gerektiğini kaydederek: “Daha 50 yıl önce Ermenistanlılar ve Diaspora temsilcileri Soykırımın 50. Yıldönümü günü
kaybedilen toprakları talep etmekteydiler. Bugün Ermenistan yönetimi ve Diaspora kurumları ortak bir formülasyon geliştirip sunmalılar, aksi takdirde gerisi yanan yüreğe su serpmektir” dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.