İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Kirill: Avrupa, Hristiyanların baskı gördüğü bir yer haline geldi

Sergey Pyatakov
Noel dolayısıyla Rossiya 1 televizyonuna mülakat veren Kirill, Hristiyanlığın toplumsal alanın dışına itildiğini, birçok ülkede Noel (Christmas) sözcüğünün kullanılmadığını vurguladı. Suriye, Irak ve diğer birçok ülkede Hristiyanlığın kötü durumda olduğunu kaydeden Kirill, “Hristiyanlar, bugün dünyada en çok baskı gören dini topluluk. Bu durum sadece Ortadoğu’da değil, varlıklı Avrupa’da da geçerli. Haç kolye takmak gibi inanç gösterisi bile işten kovulmanıza yol açabiliyor” ifadelerini kullandı… Öte yandan Patrik Kirill, Rusya’da dindarlığın artışta olduğunu kaydetti.

***
Rus Ortodoks Kilisesi’nin önderi Patrik Kirill, zengin Avrupa’nın Hristiyanların baskı gördüğü bir yer haline geldiğini söyledi. Kirill, Rusya’da dindarlık oranının arttığını vurguladı.
Noel dolayısıyla Rossiya 1 televizyonuna mülakat veren Kirill, Hristiyanlığın toplumsal alanın dışına itildiğini, birçok ülkede Noel (Christmas) sözcüğünün kullanılmadığını vurguladı.
‘HAÇ KOLYE TAKMAK İŞTEN ATILMA SEBEBİ OLABİLİYOR’
Suriye, Irak ve diğer birçok ülkede Hristiyanlığın kötü durumda olduğunu kaydeden Kirill, “Hristiyanlar, bugün dünyada en çok baskı gören dini topluluk. Bu durum sadece Ortadoğu’da değil, varlıklı Avrupa’da da geçerli. Haç kolye takmak gibi inanç gösterisi bile işten kovulmanıza yol açabiliyor” ifadelerini kullandı.
‘RUSYA’DA DİNDARLIK ARTIYOR’
Öte yandan Patrik Kirill, Rusya’da dindarlığın artışta olduğunu kaydetti.
Toplumdaki değişimin çok hızlı ve istenilen düzeyde olmadığını belirten Patrik, “Ancak buna rağmen, bugün yaşanan gelişme bile memnuniyet verici” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.