İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’dan Rus TV kanalına eleştiri

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rus LifeNews kanalını Azerbaycan aleyhine yalan ve provokatif yayınlar yapmakla eleştirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Hikmet Hacıyev, Rus televizyon kanalı LifeNews’in Azerbaycan aleyhine yalan ve provokatif yayınlar yaptığını bildirdi.

Hacıyev, yaptığı yazılı açıklamada, Rus LifeNews televizyon kanalının sürekli Azerbaycan’a karşı kin, yalan ve iftiraya dayanan provokatif yayınlar yaptığını ifade etti.
Kanalın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ’da hazırladığı röportajın Azerbaycan’a karşı yeni bir provokasyon girişimi olduğunu belirten Hacıyev, LifeNews ekibinin Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesine yerleştirilen uyarılara karşın Yukarı Karabağ’a yasa dışı ziyaret gerçekleştirdiğine işaret etti.
Hacıyev, Rus gazetecilerin Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının mahiyetini ve nedenlerini kasıtlı çarpıttığını, kanalın bölücülüğü teşvik ederek Ermenistan-Azerbaycan çatışmasını dini çatışma gibi göstererek Rus yasalarını ihlal ettiğini savundu.
LifeNews kanalında 8 Ocak 2016’da yayımlanan röportajda, Ermenistan işgali altındaki Yukarı Karabağ ve sözde Ermeni yönetimiyle ilgili bilgiler verilmişti.
Muhabir: Ruslan Rehimov
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Yorumlar kapatıldı.