İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sisi, Kıptilerin Noeli’ni kutladı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, başkent Kahire’deki Aziz Mark’s Katedrali’ni ziyaret ederek, Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutladı ve yakılan kiliseler için özür diledi.07 Ocak Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği 2. Tavadros’un yönettiği Noel ayininin ardından konuşma yapan Sisi, son yıllarda kundaklamaya maruz kalan kiliselerin tamir edileceği sözünü vererek, bu durumdan dolayı özür dilediğini belirtti. “Evleriniz ve kiliselerinizin tamamı tamir edilecek. Bu bir iyilik değil sizin en doğal hakkınızdır” diyen Sisi, Patrik 2. Tavadros’a da göstermiş olduğu “vatani tutumdan” dolayı teşekkür etti.

Sisi, Patrik 2. Tavadros’a hitaben şunları kaydetti:
“Sayın Patrik, son dönemde göstermiş olduğunuz yüce ve şerefli vatani tutumunuzu unutmayacağız. Size teşekkür ediyorum. Bu kutlu gününüzde sizi tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki sene hepimiz için hayır, istikrar ve güvenli bir yıl olur.”
Öte yandan başkent Kahire’nin Abbasiye bölgesinde yer alan ve Mısır’ın en büyük Kıpti kilisesi olarak bilinen Aziz Mark’s Katedrali ve ülke genelindeki diğer kiliselerde Noel ayininden önce yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde kiliselerin etrafına park edilen bütün araçlar kaldırıldı.
Doğu Ortodoks Kiliseleri, 6 Ocak’ta Hazreti İsa’nın doğum günü olarak bilinen Noel Bayramı’nı kutluyor.
(AA)

Yorumlar kapatıldı.