İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Ermenistan’daki Erebuni üssüne MiG-29 jetleri gönderiyor

Rusya, Ermenistan’da Erebuni’de bulunan askeri üssüne, Ermenistan hava sahasını korumak üzere dördüncü nesil MiG-29 jetleri ve bir adet Mil Mi-8 nakliye helikopteri gönderiyor. Rusya Güney Askeri Bölgesi’nden yapılan açıklamada yeni jetlerin, 2016 yılının ikinci yarısında askeri üsse gelmiş olacağı belirtildi.

Açıklamada yeni yıl tatilinin ardından, gelecek olan bu jetler ve helikopter için hangarların hazırlanmaya başlanacağı aktarıldı.

Rusya, Erebuni’deki ilk MiG-29 jetlerini 1998 yılında göndermişti. Temmuz 2001’de ise oraya gönderilen uçak ve helikopterlerden bir hava gücü filosu oluşturulmuştu.

Açıklamada “Bakımdan geçen MiG-29 jetleri, BDT ülkelerinin Ortak Hava Savunma Sistemi’nin bir parçası olarak Ermenistan Cumhuriyeti’nin hava sınırlarını koruyacak.” denildi.

‘HDP, Rusya’dan füze istedi’nin aslı: Haber değil yazı, Rus değil Ermeni gazetesi

05/01/2016 19:25

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterFacebook25

AKP’ye yakın gazetelerin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretinde silah ve mühimmat istediği yönündeki ‘haberler’in aslı ortaya çıktı.

bugun_2016-01-03

Bugün gazetesinin 3 Ocak tarihli sürmanşetinde yer alan Şenol Kantürk imzalı ‘özel haber‘de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretinde PKK için ağır silahlar talep ettiği iddia edilmişti. Akşam ve Star gibi AKP’ye yakın gazeteler de bu ‘haberi‘ olduğu gibi kullanmıştı.

HDP ise söz konusu haber için “Bütünüyle akıl dışıdır, gerçek dışıdır, yalandır” demişti.

Ancak Bugün gazetesi, bugün de söz konusu haberiyle ilgili yeni bilgiler yayınladı. ‘Füzenin modelini bile yazdılar‘ başlıklı haberde, “HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Ruslar da yalanladı. Rus basını, Demirtaş’ın Moskova’ya yaptığı ziyarette PKK için silah istediğini yazdı” ifadeleri kullanıldı.

bugun

Bugün gazetesi söz konusu haberin’Rus gazetesi Noroye Vremya’da yayınlandığını ve Artyam Yerkanyan imzasıyla manşetten verildiğini iddia etti.

Rus değil Ermeni gazetesi

Ancak gerçek, Bugün gazetesinin söz konusu haberin görselini de yayınlamasıyla ortaya çıktı.

Yazının Rusya’da değil, Ermenistan’da yayınlanan Novoye Vremya’ya ait olduğu, dahası haber değil Artyam Yerkanyan’ın köşe yazısı olduğu görüldü.

HDP’den yapılan açıklamada “Partimizi kriminalize etmeyi hedefleyen ‘haber’de Rusya’da kaynak olarak gösterilen ‘Novoya Vremya’ adlı bir gazete yayınlanmamaktadır. Bugün Star, Akşam Bugün’de yer verilen görsel ise Ermenistan’ın ‘Novoye Vremya‘ gazetesindendir. Ermenistan’da yayınlandığı görseldeki internet adresinden de anlaşılan gazetenin ‘Rus gazetesi‘ olarak sunulması kasıtlı bir çarpıtma” denildi.

‘Sabır diliyoruz’

Açıklama şöyle devam etti: “Gazetecilik‘ adı altında yürütülen saray soytarılığının Türkiye’nin demokratikleşmesi ve toplumsal barışı hedeflemediği açık. Halklarımıza, insan aklına hakaret eden AKP-Saray propaganda aygıtlarına karşı sabır diliyoruz.”

HDP’den Bugün gazetesine tekzip: Bütünüyle akıl dışıdır, gerçek dışıdır, yalandır

MYP Lideri Yılmaz: ‘Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği güçlendirilmeli’Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Derhal ve acil olarak Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği anlaşması sağlanıp bu yapı güçlendirilmelidir. Azerbaycan’ı bu işbirliğine dahil edip Azerbaycan’da Türk askeri konuşlandırılmalıdır” dedi.MYP Lideri Yılmaz: Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği güçlendirilmeliPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap

  Yazılı bir açıklama yapan MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye’nin dış politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

  Türkiye’nin zamanı doğru kullanamadığını savunan Yılmaz, “Etrafımız kuşatılıyor. Rusya, İran, Yunanistan, Ermenistan etrafımızda mevzileniyor. Biz hala yönümüzü karıştırmış vaziyette ilerliyoruz. Derhal ve acil olarak Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği anlaşması sağlanıp bu yapı güçlendirilmelidir. Azerbaycan işbirliğine dahil edilip, Azerbaycan’da Türk askeri konuşlandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

  Türkiye’nin her an Rusya destekli bir saldırıya hedef olabileceğini iddia eden Yılmaz, “Ermenistan’da Rus askerinin mevzilendiğini biliyoruz. Yunanistan-Rus ilişkisini de hem tarihten, hem günümüzden biliyoruz. Suriye ve etrafındaki durum da ortadadır. Bizim bir an önce etrafımızı toparlamamız gerekmektedir.

Azerbaycan’a asker yollayalım. Rusya geçtiğimiz günlerde Ermenistan’da 7 bin askerini konuşlandırdı. Türkiye bu adım karşısında karşı bir adım atarak derhal Azerbaycan’da askeri varlığını artırmalıydı. Bu konuda hala bir adım atılmadı. Tarihi hatalarımıza ısrarla devam ediyoruz. Etrafımız kuşatılıyor biz günlük politikalarla vakit harcıyoruz. Türkiye derhal Azerbaycan ile temasa geçip orada askeri varlığını güçlendirecek adımlar atmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.