İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sünnilere geçit vermeyen İran, Ermenilerle sıcak temasta

İran Ermenilerinin Başpiskopos’u Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görüştü. Sünnilere geçit vermeyen İran, Ermenilerle sıcak temasta. İran’da Sünnilere karşı baskı ve sindirme politikalarını yürüten bağnaz Şii devleri İran, Sünniler dışında herkesle sıcak ilişkiler içinde kalmak devletin resmi ideolojisi haline geldi. İran hapishanelerinde Sünni çalışmalar sebebiyle yüzlerce Sünni Müslüman tutuklu kalıyor ve Sünni Müslümanlar İran’da idamla yargılanıyor.

Sünni Müslümanlara karşı hep olumsuz siyaset işleyen İran, Ermenilerle sıcak yakınlaşmaları dikkat çekiyor.
İran eski cumhurbaşkanlarından Rafsancani, İran Ermenilerinin Başpiskopos’u ile görüştü.
Rafsancani, Hristtiyan ve Ermeniler hakkında övgü dolu sözler sarfederek, “Hristiyan şehitlerimiz onların İran’a olan sevgisinin göstergesidir!” diye konuştu.
Haşemi Rafsancani’nin resmi web sitesinin verdiği haberde, Tahran Ermenilerinin Başpiskopos’u Sebo Sarkisiyan ve İran’ın iki Ermeni Milletvekili “İran Devlet Çıkarlarını Teşhis Konseyi’nin” başkanı, İran’ın eski meclis başkanı ve 2 dönem cumhurbaşkanı, İran’ın dini liderini seçen din adamları meclisi (Hubrigan Meclisinin) eski başkanı Şii din adamı Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görştüler.
Ayetullah Rafsancani bu görüşmede “Hristiyan şehitlerimiz Hristiyanların İran’a olan binlerce yıllık sevgisinin göstergesi ve sembolüdürler” dedi.
İranlı Ermenilerden memnun olduğunu dile getiren Şii Ayetullah “İranlı olmak bizimle siz Hristiyanların ortak noktasıdır ve ilişkilerimizin daha da güçlenmesini temenni ediyoruz” dedi.
Elele kameralar karşısına çıkan Ermenilerin Başpiskoposu da Şii Ayetullah hakkında övgülü sözler söyledi.
Bu görüşmede İran Ermenilerinin milletvekili Robert Beğleriyan, başpiskoposluk keşişlerinden bir temsilci ve Ermenilerin Alik Gazetesinin temsilcisi konuşmalarında Ermeni ve Hristiyanların bazı sorunlarını dile getirdi ve Ermenilerin İran’a olan vefakarlığını tekrarladılar.
İran Şii Cumhuriyeti’nin başkenti Tahran’da ve bir çok büyük şehirde Sünni camilerin açılmasına izin vermiyor. Ülke’de İranlı Sünnilerin kiralayıp mescit olarak kullandıkları mekânlar, İran emniyet güçleri tarafından yıkılıp tahrip edilmekte.

Kaynak : Medyatimes

Yorumlar kapatıldı.