İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni yıldan beklentilerimiz

M. Kemal Çelik / kcelik72@hotmail.com
2015 herkes için gerçekten de çok zor bir yıl oldu. Acı dolu bir yılı daha geride bıraktık…Peki, insanoğlu var olduktan günümüze neden birbirini öldürüyor? Üç kelime ile buna yanıt vereyim;  Para, rant, çıkar…Benim tek arzum, 2016 yılının 2015 yılını aratmamasıdır. İnşallah 2015’i aramayız!.. Ülkemiz gerçekten de çok güzel bir ülke bu ülkenin kıymetini bilelim ve biraz daha paylaşımcı olalım ve azınlık haklarını da unutmayalım. Azınlıklara hak vermek bir ülkeyi küçültmez aksine büyük bir ülke haline getirir. Şunu da unutmayalım ki; Lozan barış antlaşmasının olmazsa olmazlarından biri de azınlıkların haklarının verilmesidir. Kürt halkı tabi ki azınlık değil ama en azından hakları yıllardır verilmemiş bir halk. Bu haklardan bir toplumu mahrum etmek o ülkede kaosu da beraberinde getirir..!

***
2015 herkes için gerçekten de çok zor bir yıl oldu. Acı dolu bir yılı daha geride bıraktık.
Dünyamız her geçen gün daha da yaşlanıyor. Yaşlı dünyamızda hala insanların birbirlerini öldürmeleri dünya başta olmak üzere ilahi gücün ve beşerin zoruna gitmeye başladı.
Dünya var olalı beli insanlar birbirlerini öldürüyor. Neden öldürdüklerini bilmemelerine rağmen öldürmeye devam ediyorlar. Bunca ölüm, bunca kan ve bunca gözyaşı dünyayı büyük bir acının ve kederin içine gark etti.
İslam ve asr-ı saadetten önce cehalet döneminde de insanlar ölüyordu, küçük kızlar kuma gömülüyordu. Bugün de insanlar ölüyor ve kız çocukları erkek çocukları da ölüyor. Peki cehaletten önce ve cehaletten sonra dünyada neler değişti? Çok şey değişti ama değişmeyen tek şey; İnsanların birbirlerini öldürmek oldu.
Peki, insanoğlu var olduktan günümüze neden birbirini öldürüyor? Üç kelime ile buna yanıt vereyim;  Para, rant, çıkar.
Habluki dünyada paylaşılmayacak hiçbir şey yoktur. Yüzyıllardır yaşanan savaşlarda milyonlarca insan yaşamını yitirdi ama nisanlar bıkmadı, usanmadı.
2015 yılında da insanlar birbirini öldürdü ve savaşlar yaşandı. 2016 yılında da aynı manzaralar olacak ama tek dileğimiz insanların ve yetkililerin tümünün bazı gerçekleri görebilmesidir.
Sevgi, muhabbet, saygı, hürmet, anlayış varken liderler neydin kavasını vermekteler? Kimse anlamış değil. Herkes bir şeyin peşinde, liderler kendi aralarında güç çatışmasına girince arada gariban insanlar ölüyor ve yok oluyorlar. “Fillerin tepiştiği yerde çimler ezilir” derler, bugün dünyada ki manzara da bu. Liderler tepişiyor arada gariban fakir halk çocukları ve insanlar ölüyor, yok oluyor.
2016’ya yine iyi temennilerle gireceğiz ve her zaman olduğu gibi barış, huzur, kardeşlik temennilerinde bulunacağız ama ne acıdır ki bunların hiç biri gerçekleşmeyecek ve 2015 ne ise 2016’da aynı olacak. Benim tek arzum, 2016 yılının 2015 yılını aratmamasıdır. İnşallah 2015’i aramayız!
Yeni yılda öncelikle herkesi kucaklayan sivil bir Anayasa TBMM’de kabul edilmelidir. Ayrıca Kürt meselesinin demokratik yollarla çözümü için Ak Parti hükümetinin yeniden ?masa’ formülünü düşünmelidir.
Herkesi kucaklayan yeni bir sivil anayasa, Öcalan’a ev hapsi veya elektronik pranga, Kürt meselenin çözümü için atılacak küçücük demokratik adımlar ülkemizde hayatı daha güzel hale getirecek.
Ülkemiz gerçekten de çok güzel bir ülke bu ülkenin kıymetini bilelim ve biraz daha paylaşımcı olalım ve azınlık haklarını da unutmayalım. Azınlıklara hak vermek bir ülkeyi küçültmez aksine büyük bir ülke haline getirir. Şunu da unutmayalım ki; Lozan barış antlaşmasının olmazsa olmazlarından biri de azınlıkların haklarının verilmesidir. Kürt halkı tabi ki azınlık değil ama en azından hakları yıllardır verilmemiş bir halk. Bu haklardan bir toplumu mahrum etmek o ülkede kaosu da beraberinde getirir..!
Aydınlık yarınlar için ve daha demokratik bir ülke için inadı bırakıp paylaşımcı, ılımlı bir politika güdelim. Bu dünya da her şey çıkar, para ve rant değildir, bilmediğiniz nice güzellikler var.
HERKESE İYİ YILLAR

Yorumlar kapatıldı.