İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meclis’te sevindiren görüntü

Selahattin Sönmez
Gerginliklere sahne olan Meclis’te, yeni dönemde bir hafta arayla gelen iki fotoğraf, ‘çok güzel hareketler bunlar’ dedirtti. Türkiye’nin ilk Roman kökenli milletvekili CHP’li Özcan Purçu’nun, geçen hafta bütçe görüşmeleri sırasında Ak Partili vekillerle kucaklaşmasının ardından, sevindiren bir görüntü daha geldi. AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, dün partisi adına TBMM Genel Kurulu’na seslenen HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın Noel’ini kutladı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, dün TBMM Genel Kurulu’nda parti grubu adına konuştu.

Özcan Purçu’nun konuşması sırasında renkli anlar
24 Aralık’ın “Noel Bayramı” olduğunu anımsatan Paylan, “Bugün bu toprakların kadim bir bayramıdır. Pek farkında değiliz. Buruk bir bayram geçireceğiz. Bir zamanlar bu topraklarda Hristiyanlar, nüfusun yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyordu. Bugün binde bire düşmüşüz. Ancak az dahi olsa, 1 kişi dahi olsa bu Meclis, tarihinde olduğu gibi Noel’i önemsemeliydi. Çünkü 1915 yılında, bu topraklarda Noel önemliydi. İnsanlar birbirlerinin bayramlarını kutlarlardı. Hristiyanların bayramını kutlarlardı. Tıpkı Hristiyanların, Müslümanların bayramlarını kutladığı gibi. Müslüman bayramlarında Meclis-i Mebusan tatil olduğu gibi Noel bayramında da tatil olurdu. O açıdan azaltılmışların da bayramını önemsememiz gerekiyor” diye konuştu.
AK PARTİLİ VEKİL YANINA GİTTİ
Bugünün Aziz Nikola’nın günü olduğunu da anlatan Paylan, “Nam-ı değer Noel baba, Aziz Nikola Antalyalı. Yani hemşehriniz, bu toprakların bir değeri. Bu toprakların bir değeri bu topraklarda tarih bilinci olmadığı için yuhalanıyor, nefret söylemi yapılıyor. Bu nefret söyleminin tarih bilinciyle giderileceğini düşünüyoruz. Noel babanın bu topraklarının bir değeri olduğu bilinci yayılmalı” görüşünü de dile getirdi. AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, kürsüden ayrılmak üzereyken “Garo” diye seslenerek Paylan’ın yanına gitti. Yaşar, Paylan’a elini uzatarak, “Noel’in kutlu olsun” diyerek kutladı.

Yorumlar kapatıldı.