İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye yerine Ermenistan yağı

Irak Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Ticaret Bakanı Muhammed el Sudani de Ermenistan’ın Bağdat Büyükelçisi Karen Krikoryan ile görüşmesinde Bağdat’ın Türkiye yerine Ermenistan’dan yemeklik yağ ithal edebileceğini büyükelçiye söylediği bilgisini aktardı. Reuters’a konuşan bir Ermenistan Büyükelçiliği yetkilisi görüşmeyi doğruladı. Ancak görüşmenin ayrıntıları konusunda bilgi vermekten kaçındı.

***
Irak hükümeti Türkiye’den yemeklik yağ ithalatını azaltmayı planlıyor. Irak Ticaret Bakanlığı sözcüsü, “Türkiye’den alınan yemeklik yağın yerine yerli yağ kullanacağız ve başka ülkelere yöneleceğiz” dedi. Reuters’ın haberine göre Türkiye’nin Başika’daki askeri eğitmenleri korumak için Irak’a asker göndermesine tepki gösteren Irak hükümeti, Türkiye’den yemeklik yağ ithalatını azaltmayı planlıyor. Irak Ticaret Bakanlığı sözcüsü ajansa yaptığı açıklamada Bağdat’ın 7 yıldır tüm yemeklik yağ ihtiyacını Türkiye’den karşıladığını belirtti. Sözcü yıllık ithalat miktarı konusunda bilgi vermezken, hükümetin Başika krizine tepki olarak Türkiye’den yağ alımını azalatacağını ve başka pazarlara yöneleceğini söyledi.
Söcü, Ticaret Bakanı Muhammed ia el Sudani de Ermenistan’ın Bağdat Büyükelçisi Karen Krikoryan ile görüşmesinde Bağdat’ın Türkiye yerine Ermenistan’dan yemeklik yağ ithal edebileceğini büyükelçiye söylediği bilgisini aktardı.
Reuters’a konuşan bir Ermenistan Büyükelçiliği yetkilisi görüşmeyi doğruladı. Ancak görüşmenin ayrıntıları konusunda bilgi vermekten kaçındı.
Irak Sanayi Bakanı Muhammed el Daraci ise ülkedeki yağ fabrikalarının önümüzdeki yıldan itibaren yeninden faaliyete geçeceğini belirtti.
http://www.haberiyakala.com/2015-12-24-turkiye-yerine-ermenistan-yagi-irak-yemeklik-yag-ithalat-h45611.haber

Yorumlar kapatıldı.