İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tel Abyad’da Türkmenler ve Ermeniler için okul açılacak

Hikmet Durgun
Suriye’nin kuzeyindeki Rojava bölgesinin Tel Abyad (Gre Spi) kentinde ‘Demokratik Özerklik Yönetimi’, Ermeniler için bir kilise ve okul açma kararı aldı. Sputnik’e konuşan TEV-DEM Tel Abyad Sorumlusu Ömer Eluş, “Ermeniler için bir kilise ve okul, Türkmenler için de okul açacağız. Türkmenler Türkçe, Ermeniler ise Ermenice eğitim alacaklar” dedi.

Araplar, Kürtler, Türkmenler ve Ermenilerin birlikte yaşadığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad’da ‘Demokratik Özerklik Yönetimi’ kilise açmaya hazırlanıyor.
IŞİD’İN CEZAEVİ YAPTIĞI KİLİSE YENİDEN AÇILIYOR
PYD Kamışlı Temsilcisi Beşira Derviş
© SPUTNİK/ HİKMET DURGUN
PYD: Rusya IŞİD’i vurarak Avrupa’nın öcünü alıyor
Sputnik’e konuşan Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) de bağlı bulunduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) Tel Abyad Sorumlusu Ömer Eluş, kentte bütün halkların kardeşçe yaşadığını vurguladı. “Türkmen ve Arap ile Ermeni halkı bizim kardeşimizdirler. Yakın zamanda Tel Abyad’da Türkmenler için bir okul açacağız. Onların ne ihtiyacı varsa gidereceğiz” diyen Eluş şunları söyledi:
“Türkmen halkı Tel Abyad’da Türkçe okuyacak biz de bunu destekliyoruz. Ermeni halkının ibadet edebilmesi için kilise de açacağız. IŞİD, Tel Abyad’ı işgal ettiğinde kentteki kiliseyi cezaevine dönüştürmüştü. Şimdi o cezaevini kaldırdı, tekrar kiliseye çeviriyoruz. Kilisenin açılacak olmasından dolayı Ermeni kardeşlerimiz çok sevindiler. Kilise için Halep’ten üç kişiyi göndereceklerini söylediler.”
‘BU KENTTE YAŞAYAN HERKES BU KENTİN SAHİBİDİR’
TEV-DEM ve Demokratik Özerklik yönetimi olarak inanç özgürlüğü ve bir arada yaşamayı önemsediklerini kaydeden Eluş, “Tel Abyad’da Ermeniler de demokratik özerklik sisteminde kendi yerlerini alıyorlar. Bazı Ermeni avukatlar bu sistemde görev alıyorlar. Ne kadar kurumumuz varsa Ermeniler ve Türkmenler, bu kurumlarda ve kentin yönetiminde yerlerini alıyorlar. Bu kentte yaşayan herkes bu kentin sahibidir” dedi.

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/columnists/20151225/1019864417/telabyad-tevdem-pyd-turkmen-ermeni.html#ixzz3vLyU4azW

Yorumlar kapatıldı.