İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBMM “nefret söylemini” kınadı

Ankara – Noel Baba üzerinden Hıristiyanlara yönelik geliştirilen nefret söylemi CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın talebi üzerine TBMM tarafından kınandı.
Doğan, TBMM’de yaptığı konuşmada Hıristiyanların Noel Bayramı’nı kutladı. Noel’in, İsa Mesih’in doğum günü olarak Hıristiyanların büyük bir bölümü tarafından kutlandığını belirten Doğan, “Ancak, bırakın inançlarını yaşamak, insanların, binlerce insanın evlerine hapsedildiği, inançlarından ve dinlerinden ötürü katledildikleri, yerlerinden, yurtlarından edildikleri bir dönemde buruk bir şekilde kutlayacağız biz Noel Bayramı’nı” dedi.

Türkiye’de Noel Baba üzerinden yürütülen nefret söylemlerine de dikkat çeken Doğan “Ülkemizde çocuklara hediye vermesiyle ünlü bir Aziz olan Noel Baba’nın şişme Noel Baba bıçaklama eylemleriyle hedef alındığı, kaç Hıristiyan’ın Kurban Bayramı’nda kesilen bir danaya eşit olduğunun tartışıldığı, sorgulandığı, nefret eylemlerine sahne olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Doğan, TBMM’nin geliştirilen bu nefret söylemini kınamasını istedi.
Doğan’ın konuşmasının ardından birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan şöyle dedi:
“Biz ülkemizde yaşayan hiçbir insanımızın dininden, dilinden, ırkından ve cinsiyetinden kaynaklı hor görülmesini, aşağılanmasını ve rencide edilmesini, bundan kaynaklı nefret söylemlerinin gelişmesini asla ve asla tasvip etmiyoruz. Dolayısıyla, böyle bir söylem karşısında bizim tutumumuz ve davranışımız açık ve nettir. Bunun bilinmesini istiyorum.”

Yorumlar kapatıldı.