İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’den Sonra Şimdi de Ermenistan

Rusya ve Ermenistan, Kafkasya bölgesinde ortak kullanılacak bir hava savunma sistemi kurulması konusunda anlaşma imzaladı. Rusya daha önce de S-400 füzelerini Suriye’ye konuşlandırmıştı… Bu arada Rusya, Ermenistan’ın yanı sıra Kırgızistan ve Tacikistan’la da ortak bir hava savunma sistemi üzerinde çalışıyor. Rusya, Kazakistan ve Belarus’un hava savunma sistemleri ise 2013’te imzalanan bir anlaşmanın ardından birleştirilmişti.

***
Rusya ve Ermenistan, Kafkasya bölgesinde ortak kullanılacak bir hava savunma sistemi kurulması konusunda anlaşma imzaladı. Rusya daha önce de S-400 füzelerini Suriye’ye konuşlandırmıştı.
Rusya ve Ermenistan, ülkeler arasında ortak hava savunma sistemi oluşturulmasını öngören bir güvenlik anlaşması imzaladı. Anlaşma, RusyaSavunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ermeni mevkidaşı Seyran Ohanyan tarafından Moskova’da imzalandı.
KIRGIZİSTAN VE TACİKİSTAN’DA DA KURULABİLİR
Bu arada Rusya, Ermenistan’ın yanı sıra Kırgızistan ve Tacikistan’la da ortak bir hava savunma sistemi üzerinde çalışıyor. Rusya, Kazakistan ve Belarus’un hava savunma sistemleri ise 2013’te imzalanan bir anlaşmanın ardından birleştirilmişti.
Diğer taraftan Şoygu, Moskova’da Ermeni mevkidaşının yanı sıra Azerbaycan, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan savunma bakanlarıyla da görüştü.
“KAZAKİSTAN’A S-300 TESLİMATINI TAMAMLADIK”
Şoygu bu görüşmelerin ardından yaptığı açıklamalardan birinde, Kazakistan’a S-300 savunma sistemi teslimatını tamamladıklarını ve bunun ‘ortak hava sistemi bakımından kilit bir adım’ olduğunu belirtti.
“KIRGIZİSTAN ORDUSUNU YENİDEN SİLAHLANDIRIYORUZ”
Bunların yanı sıra Şoygu, Orta Asya’da IŞİD’e karşı koyabilmesi için Kırgızistanordusunu aktif olarak yeniden silahlandırdıklarını söyledi: “Afganistan’dan gelen tehditlere karşı koyabilmesi amacıyla Kırgızistan ordusunu yeniden silahlandırma planını tamamlamak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz.”
SURİYE’DE DE S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VAR
Hatırlanacağı üzere Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Moskova, S-400 hava savunma sistemlerini Suriye’nin Türkiye sınırına yerleştirmişti. Rusya, bununla da kalmamış Türkiye’yi tehdit etmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz günlerde gazetecilere yaptığı açıklamada ” Türkiye uçağımızı düşürdükten sonra oradan (Suriye’den) çekileceğimizi mi düşündü? Rusya öyle bir ülke değil. Suriye’deki varlığımızı güçlendirdik. Suriye’de artık S-400 hava savunma sistemlerimiz var. Türkiye eskiden Suriye’nin hava sahasını sürekli olarak ihlal ediyordu. İsterse, buyursun şimdi de etsin.” demişti.
TÜRKİYE’NİN ETRAFI RUS FÜZELERİYLE DOLDU
Suriye’nin ardından Ermenistan’la da hava savunma anlaşması yapan Rusyaadeta Türkiye’yi hava savunma sistemleriyle sarmış oldu.

Yorumlar kapatıldı.