İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de Noel Kutlamaları

Hıristiyanların İsa peygamberin doğumunu kutladıkları Noel Bayramı Türkiye’de İstanbul, İzmir, Mersin, Hatay gibi illerde kutlandı. Hıristiyanların İsa peygamberin doğumunu kutladıkları Noel Bayramı dün akşam (24 Aralık) Noel arifesiyle başladı. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Mersin, Hatay gibi illerde kutlandı.

 Türkiye’de İstanbul, İzmir, Mersin, Hatay gibi illerde kutlandı.
Özel Zoğrafyon Rum Lisesi önderliğinde İstanbul’daki Rum cemaatinin geleneksel noel etkinliği (kalanda), İstiklal Caddesi’nde kutlandı. Galatasaray’daki Özel Zoğrafyon Rum Lisesi önünden hareket eden öğrenciler, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüdü.
Hatay’da Noel Bayramı kutlamaları kapsamında, Antakya Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi.
İstanbul’da Taksim’deki Saint Antuan Kilisesi’de düzenlenen ayinle Noel kutlandı. Aralarında İstanbul’da yaşayan yabancılar ve turistlerin de bulunduğu topluluk, dualar ve ilahiler eşliğinde mum yaktı.
Mersin’deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde, Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı. Noel ışıklarıyla donatılan kilisede, Rahip Francis Dondu’nun yönettiği ayinde, ilahiler ve İncil’den bölümler okundu.
Hatay’da Noel Bayramı kutlamaları kapsamında, İskenderun ilçesindeki Ortokoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Ayinde Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım konuşma yaptı.
Noel dolayısıyla İzmir’in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi’nde ayin düzenlendi. Hz. İsa’nın doğumunu konu alan ilahiler ile İncil’den duaların okunduğu ayini yöneten rahip Maciej Sokolowski, ayin sırasında Suriye ve Irak’ta barışın hüküm sürmesini ve herkesin kalbinde sevgiye yer açmasını diledi.
İstanbul’daki Hıristiyan cemaati, Şişli’deki Saint Esprit Kilisesi’de düzenlenen ayinle Noel’i kutladı. Aralarında İstanbul’da yaşayan yabancılar ve turistlerin de bulunduğu cemaat, dualar ve ilahiler eşliğindeki Rahib Louis Pelatre’nin yönettiği ayine katıldı. (NV)
* Fotoğraflar: AA

Yorumlar kapatıldı.