İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Urfa’da Dualara Artık ‘Amen’ De Denilecek

Urfa’da Hıristiyanlığın üç ana mezhebinden biri olan Protestanlık mezhebinin dini faaliyetlerini yürütecek olan Kutsal Nur Kilisesi’nin açılışı yapıldı…Urfa’da yaklaşık 500 civarında Hıristiyan inancına mensup vatandaşın bulunduğunun belirten Pastör Eyüp Badem ise yaptığı konuşmada, “500 kişiye yakın Hıristiyan var. Her pazar günü saat 11.00’de kilisede ayin gerçekleşecek. Biz dualarımızı ülkenin gidişatı için edeceğiz. Ülkenin Güneydoğusu’nda çatışmalar var, asker de, polis de, çatışmalarda bulunan gençler de ölmesin diyoruz” dedi. 

***
Urfa’da Hıristiyanlığın üç ana mezhebinden biri olan Protestanlık mezhebinin dini faaliyetlerini yürütecek olan Kutsal Nur Kilisesi’nin açılışı yapıldı. Dinlerarası diyalog ve dinde hoşgörü sözlerinin sıkça dile getirildiği Urfa’da Hıristiyanlık dininin üç ana akımından biri olan Protestanlık mezhebine mensup vatandaşların dini ibadetlerini yerine getirmeleri için Kutsal Nur Kilisesi’nin açılışı yapıldı.
Medine Pasajı civarında bulunan eski bir fırının tadilat edilerek kiliseye çevrildiği mekanın açılışına Şanlıurfa Öze Dönüş Platformu’ndan Mehmet Pala, Alevi Kültür Derneği Eski Başkanı Kemal Atalar’ın yanı sıra kilisenin tadilatı için yardımda bulunan vatandaşlar katıldı.
Kilisenin açılışından sonra cemaat adına dua eden ve ilk konuşmayı yapan Sabri Fırat, Hıristiyanlık dininin hoşgörü dini olduğuna değinerek, Urfa’da açılan bu kilisenin dinlerin kardeşliğine hizmet edeceğini belirtti.
Urfa’da yaklaşık 500 civarında Hıristiyan inancına mensup vatandaşın bulunduğunun belirten Pastör Eyüp Badem ise yaptığı konuşmada, “500 kişiye yakın Hıristiyan var. Her pazar günü saat 11.00’de kilisede ayin gerçekleşecek. Biz dualarımızı ülkenin gidişatı için edeceğiz. Ülkenin Güneydoğusu’nda çatışmalar var, asker de, polis de, çatışmalarda bulunan gençler de ölmesin diyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)
PROTESTANLIK NEDİR?
Protestanlık, Hıristiyanlığın en büyük üç ana mezhebinden biridir. 16. yüzyılda Martin Luther ve Jean Calvin’in öncülüğünde Katolik Kilisesine ve Papa’nın otoritesine karşı girişilen Reform hareketinin sonucunda doğmuştur. Papazlara ihtiyaç duymaksızın Kitab-ı Mukaddes’i okuyabildikleri için, her vaftiz edilmiş inananın aracı bulunmadan rahiplik yetkisi olduğuna inanan Protestanlar Kitab-ı Mukaddes’i Hristiyanlık için tek kaynak saymışlardır.
Protestanlık diğer Hıristiyan mezheplerinden bazı ayrımlar gösterir. Katolik ve Ortodokslar gibi ruhanî başkanları yoktur. Protestanlık; Katolik ve Ortodoks kiliselerin merkeziyetçi anlayışının tersine, çeşitli kiliseler veya mezhepler arasındaki kurumsallaşmamış bir topluluktur. Katolik inanç sisteminin çoğunluğunu korusalar da, Katolik Kilisesi’nin Papa’ya verdiği geniş yorum ve uygulama yetkisini tanımama, dini inançları daha kişisel düzeyde yaşama ve Katolik Kilisesi’nin dünyasallaşan ayin ve uygulamalarından uzaklaşma gerekçeleriyle Katolik Kilisesi’nden ayrılmışlardır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Yorumlar kapatıldı.